Ouluun avataan yksityinen syö­mis­häi­riöyk­sik­kö

Syömishäiriöyksikön toiminta alkaa toukokuussa. Kuvassa henkilökunnasta Sanna Rantala (vas.), Elina Keinänen, Henna Kallio, Meeri Keränen ja Hanna Kurvinen. Rajahautaan on mahdollisuus tutustua 3. toukokuuta, jolloin siellä pidetään avoimien ovien päivä. KUVA: Jukka Leinonen
Hyvä Elämä 20.4.2013 8:14
Niina Koskela

Oulun Rajahaudassa sijaitsevassa paritalossa aloittaa toukokuussa yksityinen syömishäiriöyksikkö.

Syömishäiriöihin keskittyneitä yksiköitä on tähän saakka ollut vain Helsingissä, Turussa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa.

”Tarkoituksena on olla sairaalan ja kodin välimaastossa oleva yksikkö. Pyrimme ehkäisemään sairaalahoidon tarvetta. Voimme myös toimia jatkohoitona sairaalahoidon jälkeen tai olla mukana tiivistämässä asiakkaan hoitoa tai kuntoutusta. Meidän tarkoituksena on auttaa, jos kotona oleminen on hankalaa”, MindFood Oy:n toiminnanjohtaja Elina Keinänen kuvailee.

Toimintaa järjestetään arkisin kello 8–20, eli asiakkaat tulevat aamuisin ja lähtevät iltaisin. Yksikkö tarjoaa tarpeen mukaan ravitsemusterapiaa, fysioterapiaa ja toimintaterapiaa.

Lisäksi Rajahaudan yksikössä on sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia. Keinänen itse on psykoterapeutti.

Yksikkö työllistää viisi työntekijää. Asiakkaita on mahdollista ottaa kerralla 10–20.

Lue lisää 20.04.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ajatuksena hyvä, mutta toivottavasti toiminnassa painotetaan terapiaa tarpeeksi. Syömäänhän ihminen voidaan aina pakottaa kotonakin yhteen huoneeseen lukittuna. Harvoin noiden syömishäiriöpotilaiden kanssa päästään todellisten ongelmien pariin, jotka usein ovat siis perheessä, vaikka sitä ei usein halutakaan ääneen sanoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä on ihmisillä liikaa rahaa, syömishäiriö on elintasosairaus! Työttömän ruokabudjetti suojaa tehokkaasti syömishäiriöiltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunpa olisikin ihan noin! Syömishäiriö voi iskeä myös vähävaraisempaan perheeseen, ja syömishäiriöitä ei suojaa minkäänlainen taloudellinen status, hyvät tunteidenkäsittelytaidot, hyvät ihmissuhteet on suojaavia tekijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä asia että joku alkaa yleensä jotain tekemään. Oulussa onkin nämä asiat retuperällä, nuorten hoito-osastoja suljetaan tai siirrellään paikasta toiseen, eikä kukkaan tiijä mitä tapahtuu. Mutta onhan se hyvä että kaikille entisten Oulun kuntien herroille työpaikat ja kovat palkat ovat järjestyksessä. Onnea matkaan ja jaksamista niin asiakkaille kuin työntekijöille uuteen yksikköön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyöriikö päässäsi oikeasti vain raha, kun ihminen on vakavasti sekä avun että tuen tarpeessa? Tosin jos rahasta puhutaan, niin tällaisiin paikkoihin hakeutuvat ihmiset eivät useinkaan ole työkykyisiä ja mitä pikemmin heidät saadaan takaisin veronmaksajien piiriin, niin sitä paremmin lienevät nuo mädät markkinataloudelliset näkökulmat sinun kannaltasi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image