Kennelliitto muistuttaa koi­ra­no­mis­ta­jia koi­ran­kak­ko­jen keräämisestä

KUVA: Risto Rasila
Lemmikki 10.4.2012 8:32
Kaleva

Kevään saapumisen myötä heräilee jälleen myös koirankakkakeskustelu. Kennelliitto muistuttaakin kaikkia koiranomistajia jätösten keräämisen tärkeydestä.

Järjestyslain mukaan koirien jätökset on kerättävä taajamien hoidetuilla alueilla, joilla tarkoitetaan kuntien ylläpitämiä ja yksityishenkilöiden hoitamia alueita.

Poliisi voi sakottaa koiranomistajaa, joka jättää jätökset keräämättä.

Kennelliitosta muistutetaan, että vaikka järjestyslaissa mainitaan vain taajamien hoidetut alueet, vastuuntuntoinen ja huomaavainen koiranomistaja vie koiransa jätökset roska-astiaan myös muualla.

Keräämättömät jätökset voivat aiheuttaa terveysongelmia myös koirille. Koirat saattavat saada jätöksistä suolinkaisia ja muita sisäloisia.

Maahan jätetty koiran uloste häiritsee myös maan ravinnetasapainoa eikä sovi sellaisenaan lannoitteeksi kasveille.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Koirille voisi rakentaa omat wc:t (-alueet) ja koirankouluttajat voisi sitten opettaa lähialueen koirat käyttämään niitä. Koirat oppisivat myös tunnistamaan nämä alueet (wc:t) ja tarpeen tullen hakeutuisivat sinne. Näitä wc:tä voisi olla ympäriinsä tiheämmin asutulla alueeella. Koiranomistajat voisi myös omalle tontilleen rakentaa samanlaisen. Koiranomistajat pitäs velvoittaa kouluttamaan koiransa tai sitten viemään koiransa jollekin koirankouluttajalle joka opettaisi ne käyttämään näitä wc:tä. Se, että minkälaiset nämä wc:t sitten olisi niin sen saavat koirankouluttajat päättää. Tällaiset alueet olisi sitten helpompi pitää puhtaana ja siitä hyötyisivät kaikki lähiympäristössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo mene sinä nyt yksin aluevessaas. Koirat on eläimiä. Toki ne oppis jos opettais, mutta täytyykö niitä sen jälkeen opettaa myös itse käymään kaupassa ja siivoamaan satunnaisia muitakin roskia? Ihmiset tekee niin paljon pahempia juttuja koko ajan, pitääkö humalaiset ja puliukotkin ajaa pikkuselle alueelle, josta ne voi helpommin kerätä kun sammuvat? Ei kaikkea voi vaan hallita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon koiravero, niiin saadaan edes siedetävälle tasolle tämä sotkeminen!
Kaikista koiranomistajista ei koskaan ole siivoamaan koiransa jälkiä, ei edes aina omiansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että tulisi vero , niin voisi sillä rahalla palkata koirankakan kerääjän. Jos veroa maksan täytyy saada vastiketta ,muuten en kerää enään kakkoja jos vero tulisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se niin väärin jos koira kakkaa ojaan? (Siis talot toisella puolella tietä) Ei ollut tien lähellä. Autoilija pysähtyi ja alkoi saarnata siitä kun koiran kakat pitää kerätä AINA. Kakka oli lisäksi ripulia, jota olisi ollut vaikea kerätä. En kerää koirani jätöksiä, muulloin kun jos se kakkaa tielle tai "liian lähelle" tietä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Useampi koiran omistaja varmasti keräisi koiransa jätökset jos olisi roskiksia joihin niitä laittaa. Oulunsalossa roskiksien määrä on surkea. Kylällä on pari roskista, mutta muualla niitä ei sitten olekaan ja pitää kävellä koko lenkki paskapussi kädessä ja tuoda se lopulta omaan roskikseen. Monesti tekisi mieli jättää keräämättä, mutta keräänpä silti. Jos asiaan oikeasti halutaan vaikuttaa niin ensin perusasiat kuntoon ja lisää roskiksia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähimmän talon roskikseen vaan! Näin ainakin itse toimin, jos joku valittaa siitä että käytän heidän roskista, ilmoitan vslittajalle että siinä tapauksessa jätön kakat keräämättä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KISSAT PIDETÄÄN MYÖS KYTKETTYINÄ JA KOSKEE NIITÄKIN SAMAT SÄÄNNÖT KUIN KOIRIAKIN

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon että he, jotka jättävät kakat keräämättä, eivät ymmärrä sitä millaista tuhoa he tekevät ja varsinkin lapsiperheitäajatelleen. He joutuvat kärsimään entien, koska kikkareet sisältävät haitallisia pakteereja, jotka eivät ole ihmiselle hyväksi. Lisäksi kakan poistaminen vaatteista on erittäin kettumaista....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö voitaisi sopia yhdessä, että säädetään koiraverolaki koko maahan niin, että joka koirasta verotetaan VÄHINTÄÄN 1000 Euroa. Näin turhien koirien määrä karsiutuisi ja paskan määrä vähenisi. Tämän päälle tietysti lätkäistäköön sakot kovapäisimmille koiranomistajille, mikäli edelleenkin sotkeminen jatkuu. Sama pätee kissoillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutussa puhutaan "vastuuntuntoinen ja huomaavainen koiran omistaja". Voi tule ja puserra, sanon minä. Ihminen, kuin myös koiranomistaja voi olla vastuuntuntoinen ja huomaavainen, monessa muussa asiassa, mutta paskat satavarmasti jätetään pitkin jalkakäytäviä, jos vaan vähänkin silmä välttää. Millä tekniikalla ne keltaiset kusimatot tienreunoilta kerätään koiranomistajan matkaan? Ne kun ovat vähintään yhtä inhottavia yleisillä paikoilla. Vakaa käsitykseni on, että koirat vielä joskus maailmassa kielletään yleisillä paikoilla. Vain ehkä häkissä kantaminen voitaisiin sallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oppisipa koira tekemään kakat yleisten teiden varsille, niin johan helpottaisi elämä... Harmi, että on pentuna oppinut metsäänteon merkityksen. Harmi vain itselleni, kunto pysyy kohdillaan eikä ehdi väsyä tarpeeksi.

Mutta onneksi naapurit osaavat kettuilla jalkaa nostavasta uroksesta ihan tarpeeksi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä siiivoan koirien kakat heti kun loppuu nuo pullojen hajottaminen ja mäyräkoirien pakettien sotkeminen....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi vasta sitten? Minä kyllä kerään oman koiran jätökset nytkin ja saatanpa ottaa joskus sinunkaltaistenkin jos kohdalle sattuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ollenkaan ymmärrä tätä logiikkaa, uhmakasta 'minähän sotken niin kauan kuin muutkin sotkevat' -ajattelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikottuja pulloja ei juurikaan löydy, kalja- ja energiajuomapurkkeja sen sijaan löytyy runsaasti (koiranpaskojen lisäksi).
Nämä pullojen rikkojat ovat mielstäni samanluonteisia yhteiskuntakelvottomia paskoja kuin ne, jotka jättävät koiransa jätökset korjaamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirankakkapoliiseja sakottamaan koiranomistajia, jotka eivät viitsi kerätä koiransa jätöksiä teiden varsilta. Kempeleessäkin on Kempeleentie ja Niityrannantie täynnä koirien ulosteita, jopa keskellä kevyenliikenteen väyliä. Hölmöläisten hommaa: jos muut roskaajat eivät kerää omiaan, ei koiranpaskojakaan kerätä. Hävetkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on koira. Kerään koirankakat roskiin. Miksi minun pitäisi maksaa vielä koirasta erikseen veroa. Mikä on turha koira? Minulle koira on ainakin seuran ja turvan tuoja lenkille sekä kotiin. Eiköhän ympäristön siisteys ole jokaisen asia osaltaan, niin koiran omistajien kuin muidenkin. Kakat kerätään, roskat menee roskikseen ja pullot kauppaan. Ei kai tämän pitäisi olla monimutkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

12
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
5
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
4
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
4
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
4
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image