Tech­no­po­lis myi Me­di­po­lik­sen Ruot­siin  – Oulusta ei tie­dos­sa muita myyn­te­jä

Technopolis Holding Oyj on allekirjoittanut sopimuksen Tampereen Mediapoliksen ja Oulun Medipoliksen kampusten myynnistä.

Technopolis Holding Oyj on allekirjoittanut sopimuksen Tampereen Mediapoliksen ja Oulun Medipoliksen kampusten myynnistä. Kampukset ostaa ruotsalainen pörssiyhtiö Hemfosa Fastigheter, joka on erikoistunut vuokraamaan tiloja julkiselle sektorille.

Luovutettavien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 42 000 neliötä.

Oulun Medipoliksen pinta-ala on noin 9 000 neliötä. Oulussa kauppaan sisältyy käyttämätöntä rakennusoikeutta noin 9 600 neliötä.

Kauppahintaa ei julkistettu.

Kiinteistöyhtiö Technopoliksen väliaikaisen toimitusjohtajan Sami Laineen mukaan Medipoliksessa asiakasrakenne ei ollut Technopoliksen ydinliiketoiminnan mukainen. Sama tilanne oli Tampereella.

– Technopolis keskittyy monikäyttäjätoimistoihin. Medipoliksessa on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pääasiakkaana. Yhden julkisen toimijan asiakkuudet eivät ole meidän ydinliiketoimintaa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut Medipoliksessa päävuokralainen pari vuotta. Laineen mukaan vuokrasopimus eteenpäinkin on useiden vuosien mittainen.

– Me löysimme ostajan, joka oli kiinnostunut ja joka keskittyy juuri tämän kaltaisiin, julkisten toimijoiden käyttämiin kiinteistöihin.

Laineen mukaan Technopoliksella ei ole tällä hetkellä muita aktiivisia myyntitoimenpiteitä käynnissä Oulussa. Vanhan teknologiakylän alueelta on myyty joitakin yksittäisiä rakennuksia vuosien varrella, mutta sielläkään ei ole nyt mitään vireillä.

– Olemme tyytyväisiä siihen, mitä meillä on Oulussa tällä hetkellä.

Yhtiön merkittävin tilakeskittymä on edelleen Oulussa.

Technopoliksen kotipaikka on Oulu, eikä siihen ole Laineen mukaan tulossa muutosta. Yhtiön johtoryhmä toimii pääkaupunkiseudulta käsin eikä Oulusta ole siinä edustusta.

Technopolis siirtyi brittiläisen pääomasijoitusyhtiön Kildare Partnersin omistukseen viime vuoden lopulla ja Technopolis vedettiin pois pörssistä.

Laineen mukaan omistajanvaihdos näkyy erityisesti siinä, että kasvutahti on vilkkaampaa.

– Meillä on rakennushankkeita 200 miljoonan euron arvosta ja niistä valtaosa on käynnistetty uuden omistajan aikana. Uudella omistajalla on hyvin vahva kasvuhalu.