Tilaajille

Teat­te­ri­ta­lo ja Sis­si­lin­na pitää purkaa le­goik­si – Ka­jaa­nin teat­te­ri­vä­ki on odot­ta­nut uutta pää­näyt­tä­möä 44 vuotta, haaveet täysin mo­der­nis­ta toi­mi­ti­las­ta ovat sam­mu­neet

Kajaanissa eli pitkään haave teatterin uudesta päänäyttämöstä vanhan teatteritalon kanssa samalle tontille. Nykyiset toimitilat teatteritalo ja Sissilinna peruskorjataan peräkkäin.

Kajaanissa eli pitkään haave teatterin uudesta päänäyttämöstä vanhan teatteritalon kanssa samalle tontille. Nyt haaveet täysin modernista toimitilasta tai Kaukametsän kylkeen nousevasta uudisrakennuksesta ovat sammuneet. Nykyiset toimitilat teatteritalo ja Sissilinna peruskorjataan peräkkäin. – Tunnelma on siinä mielessä helpottunut, että saatiin päätös ja aikataulu, teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen sanoo.

Kajaanin kaupunginteatteri-alueteatterin molemmat toimitilat, torin laidalla sijaitseva teatteritalo ja pieni näyttämö Sissilinna, joutuvat täysremonttiin. Kuntoselvityksissä kolme vuotta sitten ilmeni, että molemmat puurakennukset ovat epäterveitä ja kipeästi korjauksen tarpeessa.

– Tarvittaessa teatteritalo puretaan vaikka atomeiksi, teatteritalon tulevaisuutta pohtineen työryhmän puheenjohtaja Miikka Kortelainen totesi.