Täysi pis­te­pot­ti karkasi Kär­pil­tä viime se­kun­neil­la Turussa – Jakub Krejcik sinetöi jat­ko­ajal­la vie­ras­voi­ton sit­keäs­tä TPS:sta

Kärppien pelaajat eivät olleet perjantai-illan urakkansa jälkeen sataprosenttisen tyytyväisiä, vaikka vierasottelu Turun Palloseuraa vastaan päättyi...

Kärppien Aku Räty ja Jussi Jokinen pitivät TPS:n puolustuksen ja ennen kaikkea maalivahti Rasmus Tirrosen kiireisenä.
Kärppien Aku Räty ja Jussi Jokinen pitivät TPS:n puolustuksen ja ennen kaikkea maalivahti Rasmus Tirrosen kiireisenä.
Kuva: Jori Liimatainen

Kärppien pelaajat eivät olleet perjantai-illan urakkansa jälkeen sataprosenttisen tyytyväisiä, vaikka vierasottelu Turun Palloseuraa vastaan päättyi 3–4-jatkoaikavoittoon ja kahden pisteen saaliiseen.

Voittomaali syntyi ylivoimapelissä ajassa 63.42, kun JakubKrejcik yllätti huippuottelun pelanneen TPS-vahdin Rasmus Tirrosen laukauksellaan.

Kärpät voitti vieraskaukalossa TPS:n numeroin 3-4.
Video: Telia

Pieneksi kauneusvirheeksi Kärppien kokonaisuuteen piirtyi TPS:n Lauri Pajuniemen 3–3-tasoitus, joka syntyi vain 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Sitä ennen Kärpät oli ollut tukevasti kiinni kolmen pisteen voitossa Julius Junttilan osumalla.

Erikoinen avauserä

Ilta sai Kärppien näkökulmasta erikoisen alun. Vierasjoukkue pyöritti peliä mielensä mukaan, mutta poistui silti ensimmäiselle erätauolle 1–0-tappioasemassa. TPS karkasi johtoon, kun Joel Janatuinen iski isäntien ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksella 1–0-osuman. Tätä edelsi Kärppien konkarihyökkääjän Jussi Jokisen huolimaton syöttö, jonka Petteri Wirtanen ensin nappasi ja pohjusti perään Janatuisen onnistumiseen johtaneen tilanteen.

Kärpät voitti vieraspelissään TPS:n jatkoajalla 3-4.
Video: Telia

Ensimmäisen erän voimasuhteita kuvaa, että TPS:n Rasmus Tirroselle kirjattiin 21 torjuntaa ja Kärppien maalia vartioineelle Patrik Rybarille vain yksi.

Toisella 20-minuuttisella Kärpät jatkoi vahvaa vyörytystään. TPS kesti ilman takaiskua vielä Jussi Jokisen rangaistuslaukauksen, jonka Tirronen torjui. Tasoitus syntyi ajassa 26.52, kun Jasper Lindstenin siniviivan tuntumasta lähtenyt lämäri painui Tirrosen selustaan.

Onnistuminen oli Lindstenille tärkeä – kahdellakin tavalla. Hyökkääjä juhli kauden ensimmäistä liigamaaliaan, mutta myös paluutaan sairauslomalta kokoonpanoon lähes kahden kuukauden poissaolon jälkeen.

Kärppien 1–2-johtomaalin napautti kolmannen erän alussa Julius Junttila, joka sai erinomaisen syötön Julius Hermoselta (0+2).

TPS väläytti sitkeyttään

TPS ei taipunut vielä Junttilan maalin jälkeen, vaan nousi tasoihin, kun Lauri Korpikoski karkasi Jussi Jokisen harhasyötön jälkeen läpiajoon ja niittasi alakulmaan 2–2-tasoituksen.

Kärpät näytti jo lipuvan väkisin voittoon, kun Junttila nosti illan toisen osumansa lähietäisyydeltä ajassa 55.26. Junttila on ollut turkulaisille lähes ylivoimainen pideltävä, sillä hyökkääjä on summannut kauden kolmessa TPS-ottelussaan nyt tehot 5+3.

Pajuniemen viimeisten sekuntien tasoitus osoitti kuitenkin, että myös sarjajumbo TPS:n riveistä löytyy sitkeyttä ja venymiskykyä.

Kärpät on tositoimissa uudelleen jo lauantaina, kun joukkue saa Liigan kärkipään kamppailussa vieraakseen sarjakolmosen Ilveksen.