Täyden kympin Kärpät jatkaa voit­to­put­kes­sa Lii­gas­sa – "Kaik­kein tär­kein­tä on arki", lauan­tain avaus­maa­lin tehnyt Lasse Kuk­ko­nen muis­tut­taa

iikonlopun vierailu länsirannikolla oli tuloksellisesti lähes täydellinen, sillä joukkue haki perjantaina 2–0-voiton Raumalta, ja lauantaina kaatui Ässät Porissa lukemin 3–1.

Oulun Kärpät jatkaa komeaa lentokeliään Liigassa. Viikonlopun vierailu länsirannikolla oli tuloksellisesti lähes täydellinen, sillä joukkue haki perjantaina 2–0-voiton Raumalta, ja lauantaina kaatui Ässät Porissa lukemin 3–1. Helpolla oululaiset eivät päässeet, vaan patapaidat laittoivat päätöserässä vieraansa lujille.

– Olimme valmistautuneet todella hyvin ja alkumme oli sen ansiosta erittäin hyvä. Toinen puolisko pelistä oli Ässien. Meidän rytmi ei ollut kolmannessa erässä riittävän hyvällä tasolla, ja se vaikeutti pelaamista, kamppailun avausmaalin tehnyt Lasse Kukkonen kertoi.

– Justus Annunen otti puolestaan isoja koppeja siinä vaiheessa, kun olimme vaikeuksissa. Olen yleisesti todella ylpeä joukkueen sitoutumisesta ja halusta taistella. Niiden avulla voitimme.

Katso kooste lauantain ottelun tärkeimmistä hetkistä:

Kärppien voittoputki venähti lauantaina kymmenen ottelun mittaiseksi.
Video: Telia

Lauantain tulos tarkoitti, että Kärpät on nyt voittanut kymmenen peliä peräkkäin. Pistettäkään ei ole jäänyt rypistyksen aikana muille joukkueille.

Vaikka Kärppiä pidettiin ennen kauden alkua sarjan suurimpana mestarisuosikkina, ei kymmenen pelin voittaminen peräkkäin ole mikään pieni saavutus. Illasta toiseen joukkue on löytänyt tavan voittaa.

Mikä on laadukkaan materiaalin ohella suurin syy voittoputkeen, Lasse Kukkonen?

– Haluamme kaikki tehdä vieruskavereista parempia pelaajia. Joukkueessa on oikeanlainen intohimo pelaamiseen. Kaikki ymmärtävät, että on kunnia saada kantaa Kärppien paitaa ja pelata tällä tasolla.

Ässät tuli lujaa päälle ensimmäiset viisi minuuttia, mutta paine loppui nopeasti, kun Kukkonen iski kauden toisella maalillaan oululaiset johtoon. Hän survoi osuman aivan maalin edestä. Oman maalin edessä Kukkonen on tuttu näky, mutta aivan jokaisessa vaihdossa hän ei vastustajan maalin edessä päivystä.

Miten puolustaja oli löytänyt tiensä juuri oikeaan paikkaan?

– Olen minä pari kertaa pelissä vastustajan maalin edessä, mutta luistelen siitä silloin erätauon alkaessa pukukoppiimme, Kukkonen nauroi.

– Jostain syystä olin eksynyt maalin eteen tasaviisikoin. En oikein itsekään tiedä, miten sinne päädyin, mutta hyvä niin. Maalia en kuitenkaan tee ihan jokaisessa, enkä ihan joka toisessakaan pelissä, joten aina ne maistuvat hyvältä.

Mika Pyörälä iski Kärppien toisen vain noin puoli minuuttia myöhemmin.

Toinen erä oli lievää Kärppien hallintaa, mutta maalia joukkue ei tehnyt. Kolmannessa erässä Tylor Spink kavensi, eikä Ässien tasoituskaan ollut kaukana. Pari kertaa kiekko lipui vain senttejä ohi vierasjoukkueen maalin.

Kärpät joutui tappamaan myös alivoiman aivan lopussa, kun Jari Sailio löi kiekon katsomoon. Ässät haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta sitä ei koskaan tullut. Sailio pääsi iskemään viimeisen niitin tyhjiin, kun hänen jäähynsä päättyi noin 45 sekuntia ennen päätössummeria.

Kärppien voittoputki siis jatkuu jatkumistaan.

– Tietysti voittaminen on aina hienoa, mutta kaikkein tärkeintä on arki ja se, miten hoidamme työmme jokaisena päivänä. Pidemmät voittoputket ovat toki erittäin mukavia bonuksia, joista pitää osata nauttia, Kukkonen tiivisti.