Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­voit­tee­na tulee olla hyvä elämä, tur­val­li­nen arki meille kai­kil­le

Toivottavasti tästä vuodesta tulee vuosi, jolloin korona selätettiin. Toivokaamme jaksamista meille kaikille.

Aluevaalit huipentuvat 23.1. valittavaan aluevaltuustoon. Ensimmäiset valtuutetut pääsevät luomaan aivan uusia asioita vailla valmiita rakenteita. Me kaikki teemme nyt historiaa. Hyvinvointialueen sisällään pitämiä asioita on kehitettävä yhteistuumin alusta saakka. Myös rakenteita tulee uskaltaa uudistaa.

Perhepolitiikan punaisena lankana on oltava elinkaariajattelu. Lasten ja perheiden palvelujen tulee muodostaa jatkuvan matalan kynnyksen kokonaisuus raskauden alusta siihen asti, kunnes nuori on varttunut ottamaan vastuuta tulevaisuudestaan. Neuvolat ovat tässä keskeisiä toimijoita ja niiden toiminta on turvattava ja sitä on kehitettävä.

Tavoitteena onkin oltava ennaltaehkäisevien, maksuttomien ja matalan kynnyksen perhepalveluiden parantaminen. Perhekeskuksien määrää on syytä lisätä ja niiden tulee toimia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, jotta ne pystyvät tarjoamaan kaikille yhteistä toimintaa ja eri ryhmille kohdennettuja palveluita arjen tilanteissa. Hyvinvoivat perheet luovat turvallisen, jotta aikanaan lasten ja nuorten siivet kantavat aikuisuuden saavutettuaan.

"Perhepolitiikan punaisena lankana on oltava elinkaariajattelu."

Lapsia ja nuoria on syytä kuunnella hyvinvointipäätöksiä tehdessä. Huoli nuorista on yhteinen, usein kuuntelu ja keskustelu auttaa murrosiän tiimellyksen keskellä eläviä nuoria. Nuorille ja lapsille tulee olla harrastusmahdollisuuksia perheen tulotasosta riippumatta. Eriarvoisuuden kokemukset tahtovat pysyä mielissä läpi elämän.

Tukipalvelujen määrä ja kustannukset maksavat itsensä ajan myötä takaisin. Tarvittaessa sosiaalitoimen osallisuus elämään on turvattava. Nämä palvelut tulee olla hyvällä tolalla. Hädän hetkellä tulee marssijärjestyksen olla kristallin kirkas.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.