Nä­kö­kul­ma: Ou­lu–­Hel­sin­ki-len­nos­ta voi joutua mak­sa­maan itsensä ki­peäk­si, vaikka samaan aikaan ul­ko­mail­le pääsee huo­mat­ta­vas­ti hal­vem­mal­la

Puo­lus­tus­mi­nis­te­riö haluaa ris­ki­ana­lyy­sin Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­kees­ta – yhtiö tun­nus­taa Ve­nä­jä-kyt­kök­sen riskin pro­jek­til­le

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Ta­val­lis­ten mat­ka­pu­he­lin­ten myynti ty­reh­ty­nyt

Teleoperaattori DNA kertoo, että tavallisten matkapuhelinten myynti on tyrehtynyt. Viime vuonna 95 prosenttia DNA:lta ostetuista puhelimista oli älypuhelimia.

Älypuhelin on nyt normi. Peruspuhelimien myynti on lopahtanut.
Älypuhelin on nyt normi. Peruspuhelimien myynti on lopahtanut.
Kuva: Heikki Uusitalo

Teleoperaattori DNA kertoo, että tavallisten matkapuhelinten myynti on tyrehtynyt. Viime vuonna 95 prosenttia DNA:lta ostetuista puhelimista oli älypuhelimia. Joulu- ja tammikuussa käytännössä kaikki myydyt kännykät olivat älypuhelimia.

DNA:lla on myynnissä enää kaksi peruspuhelinmallia.

- Älypuhelin on nyt normi. Käyttäjät ovat löytäneet älypuhelimen moninaiset hyöty- ja viihdeominaisuudet, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Älypuhelimissakin on siirrytty 4G-puhelimiin. Aavikon mukaan tammikuun 10 myydyimmästä puhelinmallista vain yksi oli 3G-puhelin. Lähikuukausina kaikki myytävät laitteet ovat 4G-puhelimia.

Operaattorit odottavat älypuhelinten oheislaitteiden myynnin kasvavan tänä vuonna. Elisan mukaan laitevalmistajat ovat tuomassa markkinoille älypuhelinten ominaisuuksia laajentavia laitteita, kuten langattomia kaiuttimia ja erilaisia muita oheislaitesarjoja.

Myös TeliaSonera arvioi, että älypuhelimiin myytävät lisätarvikkeet kiinnostavat nyt suomalaisia.