Energiatalous: Oulun Energia tar­vit­see lisää ener­gia­puu­ta - kysyntä kasvaa lä­hi­seu­dun en­si­har­ven­nus­puul­le

Kolumni: To­rin­ran­nan alue suo­ras­taan huutaa vielä yhtä korkeaa ra­ken­nus­ta

Tar­joi­li­ja istuu pöytään ja kos­ket­taa – Oulun Ama­ril­los­sa tar­joi­li­jois­ta tuli en­ter­tai­ne­rei­ta

Istuiko Amarillon tarjoilija viereesi ottamaan vastaan tilaustasi? Kysyikö hän kuulumisiasi tai järjestikö seurueellesi jonkin yllätyksen, kuten pienen drinkinvalmistuskurssin?

Entertainer Silja Lähteenmäki istahti Henriikka Halosen ja Inka Anolinin pöytään.
Entertainer Silja Lähteenmäki istahti Henriikka Halosen ja Inka Anolinin pöytään.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Istuiko Amarillon tarjoilija viereesi ottamaan vastaan tilaustasi? Kysyikö hän kuulumisiasi tai järjestikö seurueellesi jonkin yllätyksen, kuten pienen drinkinvalmistuskurssin?

Oulun Amarillossa tarjoilijat ovat olleet entertainereita jo vuodenpäivät. Ensimmäiset puoli vuotta konsepti vielä haki muotoaan, mutta vuoropäällikkö Silja Lähteenmäen mukaan nyt se on jo vakiintunut osaksi toimintaa.

Käytännössä toiminta tarkoittaa sitä, että tarjoilija tekee muutakin kuin tarjoilee. Hän kuuntelee, auttaa, kertoo vitsejä ja pyrkii saamaan vieraat viihtymään. Konseptin tarkoituksena on ilahduttaa sekä tarjota yllätyksiä ja elämyksiä. Vakioasiakkaille voidaan tuoda pöytään pyytämättä vaikka kannu alkoholitonta sangriaa ja syntymäpäiväsankari saa ilmaisen jälkiruoan.

Toisinaan entertainerin palvelu tarkoittaa vain silmiin katsomista, koskettamista tai kuulumisten kysymistä.

– Kaikki entertainerit palvelevat omalla persoonallaan. Joillekin on luonnollista vaikka istua asiakkaan pöytään. Tehtävänämme on myös lukea asiakasta. Usein jo asiakkaan tervehdyksestä kuulee, onko hän juttutuulella, Silja Lähteenmäki sanoo.