Koti: Monille ou­lu­lai­sil­le tutun Markus H. Kor­ho­sen kult­tuu­ri­ko­ti rönsyää tu­han­sia esi­nei­tä

Mielipide: Näy­te­tään, että Oulussa osataan sekä pyö­räil­lä että säh­kö­pot­ku­lau­tail­la fik­sus­ti

Tap­pa­ra-ty­kit osuivat vih­doin, TPS kaatui en­sim­mäi­ses­sä fi­naa­lis­sa – seu­raa­va peli vuo­ros­sa lauan­tai­na

Helsinki/Tampere
Huippuhetket: Tappara-TPS
Video: MTV

Helpotuksen huokaukset kantautuivat Tampereen tuliterän areenan ylimmille riveille saakka, kun Tapparan runkosarjatykit Anton Levtchi ja Kristian Kuusela avasivat vihdoin pudotuspelien maalitilinsä keskiviikon ensimmäisessä SM-finaalissa TPS:aa vastaan.

Helpotus ei ollut pelkästään läpi pudotuspelien maaleitta tahkonneiden Levtchin ja Kuuselan, vaan koko ensimmäistä mestaruutta neljään vuoteen janoavan sinioranssin Tappara-katsomon.

Levtchi ampui ensin ylivoimalla isäntien 1–1-tasoituksen avauserän lopulla, ja Kuusela iski uransa 47. pudotuspelimaalin niin ikään ylivoimalla päätöserän puolivälissä.

Tappara otti lopulta ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen maalein 2–1 (1–1, 0–0, 1–0).

– Aikaisemmissakin sarjoissa oli paikkoja, mutta ei vain uponnut. Luulin jo, että käytin ne kaikki runkosarjassa. Tänään tuli onnenkantamoinen pienen pompun avulla, Levtchi totesi.

– Erikoistilanteet nousivat tänään isoon rooliin ja niillä voitettiin. Jatkossa pitää olla vielä kovempi laitojen lähellä, että saadaan sieltä kiekkoja ulos.

TPS:ltä puuttui hampaita

TPS joutui lähtemään ensimmäiseen finaaliin ilman neljää runkopelaajaansa, kun kapteeni Juhani Jasu, Aarne Intonen, Eetu Liukas ja Samuli Vainionpää puuttuivat kokoonpanosta.

Turkulaiset saivat siitä huolimatta finaalisarjaan unelma-alun, kun Pekingin olympiaturnauksen maali- ja pistepörssin voittaja Juraj Slafkovsky iski vieraat johtoon kahden miehen ylivoimalla reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Levtchi iski Tapparan tasoihin TPS-puolustaja Eemil Viron jäähyn aikana, ja myös Kuuselan laukaus kimposi epäonnisesti Viron varusteiden kautta ohi TPS-vahti Andrei Karejevin.

– Semmosta se välillä on. Sekin onni pitää jatkossa ansaita. Pitää vain pelata paremmin, Viro sanoi.

– Tänään jäi hampaankoloon oikeastaan kaikesta. Ei päästy näyttämään meidän parastamme. Pitää päästä jatkossa paremmin pelin päälle ja rummuttamaan omaa peliä.

Toinen finaaliottelu pelataan lauantaina Turussa.