Kirkkopäivät: Ta­pah­tu­mia riitti per­jan­tai­na niin paljon, että kaik­kiin ei ehtinyt mukaan

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tapettu susi var­mis­tui Mil­lak­si

Pyhäjoelta löytyi jälleen keskiviikkona suden raato. Kuollut susi oli tällä kertaa naaras ja poliisi pitää jokseenkin varmana, että kyseessä on pantasusi Milla.

Pantasusi Millan raato löytyi keskiviikkona rantavedestä Pyhäjoella.
Pantasusi Millan raato löytyi keskiviikkona rantavedestä Pyhäjoella.

Pyhäjoelta löytyi jälleen keskiviikkona suden raato. Kuollut susi oli tällä kertaa naaras ja poliisi pitää jokseenkin varmana, että kyseessä on pantasusi Milla.

Tapettu susi löytyi Hanhikiven alueelta rantavedestä, noin viiden kilometrin päässä paikasta, josta viime perjantaina löydettiin urossuden raato.

Kummankin raadon ympärille oli kiedottu köysi, johon oli kiinnitetty jonkinlainen vetoliina. Torstaina tehdyissä tutkimuksissa on käynyt ilmi, että molemmat sudet oli surmattu ampumalla.

Kumpikin eläin on toimitettu tutkittaviksi Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuskeskukselle.

Vielä torstaiaamulla ei ollut täyttä varmuutta, onko nyt kuolleena löydetty susi maaliskuussa kadonnut Milla. Päivällä lähemmissä tutkimuksissa kuitenkin selvisi, että susi on juuri Millaksi ristitty pantasusi.

Milla pannoitettiin Sotkamossa maaliskuussa 2000. Noin vuoden ikäisenä se lähti synnyinreviiriltään ja pitkän katkoksen jälkeen siihen saatiin yhteys Pyhäjoen ja Vihannin väliseltä alueelta.

Tuolloin Millalla oli jo kumppani ja myöhemmin myös neljä tai viisi pentua.

Pariskunnasta saatiin viimeinen varma havainto viime maaliskuussa. Sen jälkeen Millan signaali kaikkosi ja samalla hävisi myös suurijälkinen urossusi.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen erikoistutkija Ilpo Kojolan mukaan Milla pesi Pohjois-Pohjanmaan rannikkoalueen länsiosissa, jossa sudet eivät ole pesineet yli sataan vuoteen.

Poliisi tutkii molempia tapauksia luonnonsuojelu- ja metsästysrikoksina. Susi on aina rauhoitettu poronhoitoalueen ulkopuolella.

Poliisi pyytää kaikkia henkilöitä, joilla on menneeltä keväältä tai kevättalvelta sellaisia havaintoja, jotka voisivat jotenkin liittyä tapauksiin ottamaan yhteyttä Raahen rikospoliisiin numeroihin 08-2993 222, 08-2993 211, tai 08-2993 200.

Vihjeet voi ilmoittaa myös nimettömänä vihjepuhelimeen, 08-220 999.

Lue myös:

Pyhäjoelta löytyi tapettu susi

Pyhäjoella tapettu susi ilmeisesti Millan puoliso