Kaleva selvitti: Täl­lai­nen on Oulun tee­kult­tuu­ri – ­mu­kaan mahtuu muu­ta­kin kuin pus­si­tee­tä

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­nen Jaakko Tai­val­oja tietää, miten tiu­kas­sa huu­me­nuo­ren leima on – siksi hän auttaa nyt muita

Kolumni: So­ti­laal­li­nen tur­val­li­suus ei voi olla tabu jour­na­lis­mis­sa

Tänään sel­viää, pää­see­kö Kuu­sa­mon tyttö sisään Big Brother -taloon

"Big Brother -talo, täällä Mari, kuuluuko?" Tämän lauseen tulevat sadattuhannet Subtv:n katsojat kuulemaan huomisesta alkaen joka ilta.

"Big Brother -talo, täällä Mari, kuuluuko?" Tämän lauseen tulevat sadattuhannet Subtv:n katsojat kuulemaan huomisesta alkaen joka ilta.

Osa katsojista sai jo viime kaudella vieroitusoireita, ja television lisäksi ohjelman nettisivut olivat suuressa suosiossa. Sama koukutus alkaa huomenna, mutta tänään iltapäivällä Subtv:n ensimmäisessä äänestyksessä selviää, onko talossa tänä syksynä myös kuusamolainen Krista Pauliina Ahola, 29.

Hän joutuu yhdessä kahden muun nettikisailijan kanssa odottamaan matkalaukut pakattuina lopullisia tuloksia. Niiden selvittyä kaikki 12 kilpailijaa asettuvat taloon. Tv-katsojat pääsevät tilanteesta jyvälle vasta tiistain lähetyksessä.

Krista on Kuusamon keskustasta kotoisin, mutta matkusti opiskelujen perässä Etelä-Suomeen lukion jälkeen. Äiti ja sisko asuvat nykyisin Sotkamossa, mutta isä edelleen Kuusamon Rukajärvellä.

"Enemmän tulee jatkossa varmaan vierailtua Sotkamossa, mutta aina lomien aikaan suuntaan mahdollisuuksien mukaan pohjoiseen", Krista Pauliina eli "Paukku" kertoo.

Krista on niitä ihmisiä, jotka eivät kaihda riskejä tai irtiottoja elämässään. Alun perin ilmoittautuminen Big Brotheriinkin lähti liikkeelle vitsistä.

"Opiskelen viestintää ja teen graduani tosi-tv:stä ja Big Brotherista. Aihetta pidetään hömppänä ja joudun tosi usein puolustautumaan. Sitten yhden keskustelun päätteeksi, joku sanoi, että hae sinne itse, kun kerta tykkäät ohjelmasta niin paljon", Krista kertoo.

"Ihan vitsinä täytin hakulomakkeen ja yhtä äkkiä homma lähti rullaamaan. Nyt en enää pysty perumaan, vaan on pakko katsoa loppuun asti, miten tässä käy. Tosin en käytä aineistoa gradussa, vaan olen mukana ihan hömppä-Paukkuna", hän nauraa.

"Enkä todellakaan ole etsiytymässä miksikään turhaksi julkkikseksi tai etsi itselleni kuuluisuutta. Olen varmasti hyvin järkyttynyt, jos sinne pääsen", iloinen Krista oikaisee ennakkoluuloja.

Jos Big Brother -kisa on irtiotto arjesta, ovat sitä Paukun toimet muutoinkin. Hän harrastaa muun muassa sukeltamista ja laskuvarjohyppyjä.

"Tänä keväänä kävin laskuvarjohyppykurssin ja alla on viisi omaa hyppyä kilometrin korkeudesta. Kun pääsee hengissä maan pinnalle, niin tunne on mieletön. Koko loppupäivän tärisyttää", Paukku kertoo innoissaan.

Sukellusharrastusta tämä vauhdikas persoona ei ehtinyt toteuttaa Suomessa, vaan veri on vetänyt kauemmaksi.

"Olen käynyt Thaimaassa ja Karibialla, ja yleensä yritän suunnata paikkaan, jossa sukeltaminen on mahdollista", Krista kertoo.

Rohkeasta luonteenlaadusta kertoo myös puolen vuoden pesti Intiassa, jossa hän teki vapaaehtoistyötä naisten ja kastittomien parissa.

"Ensimmäiset kuukaudet työskentelin todella köyhässä kylässä, jossa ihmiset asuivat savimajoissa. Silloin ymmärsin, miten arvokasta on yrittää tehdä mahdollisimman paljon erilaisia asioita, jotta oma suhtautuminen elämään ei jäisi liian kapeakatseiseksi", Krista Pauliina Ahola kiteyttää.

Kristan kohtalo selviää tänään kello 18.00, jolloin äänestys päättyy. Big Brother -ohjelma alkaa Subtv:ssä tiistaina kello 21.00.