Pekingin olympialaiset: Katso ki­saoh­jel­ma tästä

Uusi luontomedia: Poh­joi­sen Polut tarjoaa tuhtia luet­ta­vaa ret­kei­ly­kan­sal­le

Tänään juh­li­taan Koi­ran­päi­vää – Lähetä kuvia ja kerro, mitä jäi mieleen koirasi pen­tua­jas­ta?

Valtakunnallista Koiranpäivää juhlitaan keskiviikkona. Tänä vuonna teemana on koiran tarina.

Koiran pentuaika jää mieleen monella tavoin.
Koiran pentuaika jää mieleen monella tavoin.
Kuva: Kaleva

Valtakunnallista Koiranpäivää juhlitaan keskiviikkona. Tänä vuonna teemana on koiran tarina. 

Mitä sinulle on jäänyt mieleen koirasi pentuajasta? Kerro koiranpentusi kommelluksista alla olevassa kommenttilaatikossa tai lähetä kuvia numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta. Kuvat kootaan yhteiseen kuvagalleriaan.

Kennelliitto haluaa tuoda esille myös vastuullisen koiran hankinnan tärkeyttä Koiranpäivänä. Kennelliitto julkaisee tänään kaikille avoimen Tuleeko meille koira? -verkkokurssin. Maksuton kurssi antaa erityisesti ensimmäisen koiran hankintaa suunnitteleville työkaluja pohtia omia valmiuksia koiran omistamiseen.

Kennelliiton verkko-oppimisympäristö Digitassussa julkaistavalla kurssilla muistutetaan, ettei ulkonäkö saa olla rodun valinnan ensimmäinen peruste. Olennaista on koirarodun käyttötarkoitus ja sen soveltuvuus omaan elämäntyyliin.

Esimerkiksi liian vähäisestä liikunnasta johtuva häiriökäyttäytyminen, koiran omistajan taitoihin nähden liian vaativa luonne tai työläs turkki voivat viedä ilon koiran kanssa elämisestä.

Ensimmäistä koiraa hankkivalle saattaa tulla myös yllätyksenä, että pennun myyntihinta on vain murto-osa koiran kokonaiskustannuksista. Koiranomistajan talouden tulisi kestää koiran ruoasta, perusterveydenhoidosta, eläinlääkärikuluista, vakuutuksista ja erilaisista tarvikkeista ja harrastuksista koituvat menot.

– Vaikka Suomessa elää arviolta 700 000 koiraa, kaikilla ihmisillä ei ole omakohtaista kokemusta koirista ja niiden kanssa elämisestä. Kun tietää suunnilleen, mitä koiranpito maksaa ja paljonko koira ajallisesti sitoo, pystyy tekemään vastuullisemman päätöksen lemmikin hankkimisesta tai hankkimatta jättämisestä, kertoo kurssin tuottamisesta vastannut Suomen Kennelliiton projektikoordinaattori Kaisa Huttunen.