Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Tam­pe­reen Pyrintö voitti Ven­lo­jen viestin

Tampereen Pyrintö voitti suunnistuksen Venlojen viestin Jukolan perinteisessä suunnistuskilpailussa Sulkavalla tänään. Toinen oli voittajalle kolme minuuttia ja kahdeksan sekuntia hävinnyt Turun Suunnistajat ja kolmas OK 77 pääkaupunkiseudulta (-6.01).

Tampereen Pyrintö voitti suunnistuksen Venlojen viestin Jukolan perinteisessä suunnistuskilpailussa Sulkavalla tänään. Pyrinnön voittoaika neljän osuuden viestissä oli 2.33.16. Toinen oli voittajalle kolme minuuttia ja kahdeksan sekuntia hävinnyt Turun Suunnistajat ja kolmas OK 77 pääkaupunkiseudulta (-6.01).

Tampereen Pyrinnön voitto-joukkueessa suunnistivat Satu Vesalainen, Heidi Haapasalo, Maria Rantala ja ankkurina Liisa Anttila. Venlojen viesti juostiin 26. kerran.

Miesten seitsemän osuuden mittainen Jukolan viesti alkaa tänään kello 22.30. Jukolan viesti kilpaillaan järjestyksessä 55. kerran.

Tampereen Pyrintö on valmistautunut kauden viesteihin huolellisesti uusien valmentajien Mikko Eskolan ja Kari Arposen johdolla.

Luonnollisesti jokainen joukkueen jäsen haluaisi tulla ensimmäisenä maaliin, mutta vain yhdelle se kunnia suodaan. Pyrinnössä on keskusteltu vakavasti siitä, että kaikki osuudet ovat tärkeitä, ja sen ovat iskostaneet mieleensä myös urheilijat.

Mihin voitto perustui?

"Uskallettiin tehdä, mitä osataan ja millä voitetaan", aloittaja, 26-vuotias ammattikorkeakoulussa Tampereella opiskeleva Satu Vesalainen vastasi.

Toisen osuuden suunnistanut 32-vuotias ortopediaan erikoistuva lääkäri Heidi Haapasalo sanoi suunnistuksen olleen viime aikoina hieman hakusessa, joten hän eteni rauhallisesti.

Turussa historiaa opiskeleva 23-vuotias Maria Rantala oli miettinyt sanojensa mukaan monesti lenkeillä, mitä olisi tulla kärjessä Venlojen viestissä vaihtoon.

Myös Liisa Anttila, 28-vuotias Tampereen yliopiston kauppatieteitten ja kielten opiskelija, oli viime aikojen lenkeillään juossut käsi pystyssä, tuuletellen.