Koronatartunnat: Qstoc­kin vai­ku­tus ko­ro­na­tar­tun­to­jen määrään näkyy ai­kai­sin­taan lop­pu­vii­kos­ta

Maastopalot: Ka­la­joen maas­to­pa­los­ta tulossa satojen tu­han­sien eurojen tappiot

Tam­pe­reel­le valittu Taina Myl­ly­har­ju:ti­lai­suu­teen oli pakko tarttua

Oulun taidemuseon johtaja Taina Myllyharju, 39, valittiin torstaina Tampereen taidemuseon uudeksi johtajaksi.

Oulun taidemuseon johtaja Taina Myllyharju siirtynee Tampereelle vasta vuodenvaihteessa.
Oulun taidemuseon johtaja Taina Myllyharju siirtynee Tampereelle vasta vuodenvaihteessa.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Oulun taidemuseon johtaja Taina Myllyharju, 39, valittiin torstaina Tampereen taidemuseon uudeksi johtajaksi.

Myllyharju on johtanut Oulun taidemuseota vuodesta 2002 lähtien. Sitä ennen hän toimi muun muassa neljä vuotta taidemuseon johtajana Salossa ja museolehtorina Alajärvellä.

"Harkitsin vielä jokin aika sitten vakavasti, että pitäisikö minun kieltäytyä Tampereen virasta. Mutta kun lisää faktoja ladattiin pöytään, positiivisia puolia alkoi löytyä aina vain enemmän", Myllyharju kertoo.

"Jos en tarttuisi tällaiseen tilaisuuteen, olisin lopun ikää vihainen itselleni. Palkkaa tulee jonkin verran lisää, ja Tampereen kokoisessa kaupungissa ja isossa taidemuseossa haasteitakin on enemmän. Turku-Tampere-Helsinki-bermudankolmiossa työskenteleminen on myös ihan toista, koska kaikki on niin lähellä."

Myllyharju aikoo siirtyä Tampereelle vuodenvaihteessa, mutta hän ei ole vielä ehtinyt neuvotella asiasta Oulun kulttuurijohtajan Risto Vuorian kanssa. Oulun taidemuseon johtajan virka tulee haettavaksi.

Tampereen taidemuseon johtajaksi haki kahdeksan henkilöä. Myllyharjun varalle valittiin Tapani Pennanen. Tampereen paikka tuli auki, kun Janne Gallen-Kallela-Sirén siirtyi Helsingin kaupungin taidemuseon johtajaksi.

Tampere Filharmonian seuraavaksi ylikapellimestariksi nimitettiin samassa yhteydessä Hannu Lintu, 39. Hän aloittaa tehtävässään elokuussa 2009 kolmivuotisella sopimuksella.

Tampereen kulttuuritoimenjohtajaksi nimitettiin filosofian tohtori Jaakko Masonen 1. syyskuuta lukien. Masonen on työskennellyt tehtävässä helmikuusta 2006 lähtien määräaikaisella sopimuksella.

Tampereen kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen johtokunta merkitsi kaikki nimitykset tiedoksi viranhaltijapäätöksinä. Taidemuseon johtajan valinnasta ja kulttuuritoimen johtajan viran vakinaisesta täyttämisestä päätti tuotantojohtaja Toimi Jaatinen.