Tatuoinnit: Näin syntyy mui­nais­ta­tuoin­ti ou­lu­lai­sen Hanni Airikan kä­sis­sä: vä­li­nei­nä ora­pih­la­jan piikki, jau­het­tua hiiltä ja Kos­ken­kor­vaa

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Tal­vi­vaa­ran ete­läis­ten ve­sis­tö­jen pH las­ke­nut - muita lä­hi­ve­siä yhä käyt­tö­kiel­los­sa

Oulujoen ja Vuoksen vesistön suunnassa on yhä useita vesistöjä, joiden vettä ei suositella talous- tai virkistyskäytössä.

Talvivaaran eteläpuolisten lähivesistöjen happo-emästasapaino on laskenut normaalille tasolle, kertoo Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä.

Lumijoessa ja Kivijoessa pH-arvo on 6-7, Kivijärvessä 4-7 ja Laakajärven pohjoisosassa 5-6.

Huhtikuun lopussa annettu suositus olla käyttämättä vettä talousvetenä tai virkistyskäytössä ei ole enää voimassa. Suosituksessa kehotettiin välttämään muun muassa uintia vesistöissä ja veden käyttöä pesuvetenä.

Sen sijaan marraskuussa annettu suositus lähivesistöjen käytön rajoittamisesta on edelleen voimassa.

Suosituksen mukaan Oulujoen vesistön suunnassa Salmisenpuron, Salmisen, Kalliojärven, Kalliojoen ja Kolmisopen sekä Vuoksen vesistön suunnassa Lumijoen, Ylä-Lumijärven, Lumijärven ja Kivijärven alueiden asukkaita suositellaan välttämään vesistöjen talousvesi- ja virkistyskäytöstä.

Varovaisuussyistä näistä vesistöistä pyydettyä kalaa ei tule syödä.

Kuntayhtymä muistuttaa, että puhdistamatonta järvi- tai jokivettä ei tulisi yleisen suosituksen mukaan muutenkaan käyttää juoma- ja ruokavetenä.