Energiatalous: Oulun Energia tar­vit­see lisää ener­gia­puu­ta - kysyntä kasvaa lä­hi­seu­dun en­si­har­ven­nus­puul­le

Kolumni: To­rin­ran­nan alue suo­ras­taan huutaa vielä yhtä korkeaa ra­ken­nus­ta

Tältä näyttää Suomen en­sim­mäi­nen siir­ret­tä­vä mo­duu­li­van­ki­la – Oulun po­lii­si­lai­tok­sen väis­tö­ti­lat saivat käyt­töön­ot­to­lu­van tors­tai­na

Haukiputaan poliisiaseman pihalle pystytetty moduulivankila ratkaisee Oulun poliisilaitosta tammikuisesta Rata-aukion putkatilojen sulkemisesta asti vaivanneen tilanpuutteen.

Rakennuksessa on kahdeksan niin sanottua juoppoputkaa, joista jokaiseen voidaan majoittaa enintään kolme henkilöä.
Rakennuksessa on kahdeksan niin sanottua juoppoputkaa, joista jokaiseen voidaan majoittaa enintään kolme henkilöä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Haukiputaan poliisiaseman pihalle pystytetty moduulivankila ratkaisee Oulun poliisilaitosta tammikuisesta Rata-aukion putkatilojen sulkemisesta asti vaivanneen tilanpuutteen. Kun Oulussa ei ole enää väistötiloille tarvetta, rakennus matkustaa seuraavalle paikkakunnalle, jolla putkatiloja peruskorjataan.

Moduulivankilassa on tilaa yhteensä 32 kiinniotetulle. Rakennuksessa on kahdeksan niin sanottua juoppoputkaa, joista jokaiseen voidaan majoittaa enintään kolme henkilöä. Lisäksi vankilasta löytyy kahdeksan selliä rikostutkinnan vuoksi kiinniotetuille. Putkatilojen ilmanvaihto ja äänieristys noudattavat tiukkoja standardeja. Jokaisessa putkassa on toimiva vessa.

Moduulivankilan omistaa sen rakennuttaja Senaatti-kiinteistöt, joka myös vastaa tilojen kustannuksista. Hintaa rakennukselle tuli hieman yli miljoonan euron verran. Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikön Marita Rovamon mukaan rakenteiden käyttöikä on ainakin viisi vuotta. Poliisihallitus on sitoutunut vuokraamaan tilat siksi ajaksi.

Katso kuvia moduulivankilasta galleriassa.