Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­lo­yh­tiöi­den te­räs­täy­dyt­tä­vä osa­ke­luet­te­loi­den päi­vit­tä­mi­ses­sä – kun osa­ke­huo­neis­tol­la on säh­köi­nen omis­ta­ja­mer­kin­tä, se korvaa pa­pe­ri­sen osa­ke­kir­jan esi­mer­kik­si asun­to­kau­pas­sa ja lainan va­kuu­te­na

Kaikkien asunto-osakeyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelon ylläpito 31.12.2023 mennessä uuteen Maanmittauslaitoksen ylläpitämään osakehuoneistorekisteriin. Tätä varten Maanmittauslaitos kerää parhaillaan tietoja osakehuoneistojen omistuksista.

Ennen osakeluettelon siirtoa, taloyhtiön on tarkistettava, onko sen osakeluettelo ajan tasalla, vai onko sitä ensin päivitettävä.

Siirtyminen uuteen järjestelmään tapahtuu kaksivaiheisesti. Ensin yhtiön hallitus tekee päätöksen osakeluettelon siirtämisestä ja yhtiö siirtää osakeluettelonsa ylläpidon. Vasta sen jälkeen yhtiön osakkaat voivat hakea sähköistä omistajamerkintää itselleen.

Kun osakehuoneistolla on sähköinen omistajamerkintä, se korvaa paperisen osakekirjan esimerkiksi asuntokaupassa ja lainan vakuutena.

Osakeluettelon siirtäminen sähköiseen rekisteriin mahdollistaa siis sen, että taloyhtiön osakkaat voivat halutessaan, vaikka heti, hakea sähköistä omistajamerkintää.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.