Ta­lous­sa­no­mat: Pe­rin­teis­tä Lapin Kulta -kol­mos­olut­ta toi­mi­te­taan enää isoissa tan­keis­sa ra­vin­to­loil­le ja sekin loppuu kevään aikana

Hartwallin mukaan nyt myydään enemmän kolmosolutta vanhempaa Lapin Kultaa sekä gluteenitonta kolmosolutta.

Kaljankuljetus, olutkuljetus, panimotuotteiden kuljetus, Kuljetusliike Palo Oy, Oluenjakelu
Kaljankuljetus, olutkuljetus, panimotuotteiden kuljetus, Kuljetusliike Palo Oy, Oluenjakelu
Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Tavallisen Lapin Kulta -kolmosoluen valmistus loppuu, kertoo Taloussanomat.

4,5-prosenttista peruslageria toimitetaan vielä isoissa tankeissa ravintoloille, mutta sekin loppuu huhtikuun lopussa. Kauppoihin kolmosolutta ei enää toimiteta.

Hartwallin mukaan kolmosoluen myyntimäärät ovat vähentyneet samalla, kun 5,2-prosenttisen Lapin Kullan myynti on kasvanut. Alkoholilain muuttumisen myötä päivittäistavarakaupoissa on alettu myydä myös niin sanottuja nelosoluita.

4,5-prosenttista Lapin Kultaa valmistetaan edelleen gluteenittomana luomulagerina. Sen suosio on myös kasvanut.

Alkoholilaki muuttui vuonna 2018.