Mainos

Ta­lous­hal­lin­non kump­pa­ni auttaa yri­tys­tä saa­vut­ta­maan ta­voit­tei­taan

TietoAkseli on taloushallinnon kumppani, jonka toiminnan tarkoituksena on tuottaa asiakkaalle selkeää lisäarvoa.

Tällä hetkellä TietoAkselilla työskentelee noin 140 asiantuntijaa ympäri Suomen. Oulussa TietoAkselilla on 10 asiantuntijaa. Kuvassa Oulussa työskentelevät palvelupäällikkö Jouni Bruce ja markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Vilokkinen-Määttä.
Tällä hetkellä TietoAkselilla työskentelee noin 140 asiantuntijaa ympäri Suomen. Oulussa TietoAkselilla on 10 asiantuntijaa. Kuvassa Oulussa työskentelevät palvelupäällikkö Jouni Bruce ja markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Vilokkinen-Määttä.

Moni yrittäjä miettii, kannattaisiko kirjanpito tehdä kokonaan itse vai olisiko se järkevämpää ulkoistaa. Ulkoistamalla kirjanpidon saa mukana usein myös kokemusta, vinkkejä ja tukea muissa talous- ja yrityshallinnon asioissa.

– Jos yritys haluaa kasvaa, kehittyä tai tehostaa toimintaansa, taloustiedon oikeellisuus ja oikea-aikaisuus ratkaisevat. Kun vaatimukset taloushallinnolle kasvavat ja omat rahkeet eivät riitä, kannattaa panostaa oikeaan taloushallinnon kumppaniin, joka tuottaa ja tulkitsee tietoa johtamisen ja päätöksenteon tukena, TietoAkselin markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Vilokkinen-Määttä sanoo.

TietoAkseli on jyväskyläläistaustainen perheyritys, joka on kasvanut vuosien varrella valtakunnalliseksi yritysten ja omistajien asiantuntijakumppaniksi. TietoAkseli tarjoaa taloushallinnon, tilintarkastuksen sekä yritysjärjestelyjen keskitettyä osaamista.

TietoAkselin tärkeimpiä arvoja ovat luotettavuus sekä kokonaisvaltainen ja aito kumppanuus.

– Olemme enemmän kuin tilitoimisto. Haluamme olla läsnä asiakkaan arjessa ja toimia yhtenä keskeisimpänä kumppanina yritystoiminnan eri vaiheissa, TietoAkselin palvelupäällikkö Jouni Bruce kuvailee.

Ratkaisut kaikkiin asiakkaiden tarpeisiin

TietoAkselin tärkein tehtävä on löytää asiakkaan tarpeet ja vastata niihin. Toiminnan tarkoituksena on tuottaa asiakkaalle selkeää lisäarvoa. Olipa tarkoituksena parantaa kannattavuutta, tehostaa toimintaa tai kasvattaa liiketoimintaa, TietoAkseli on apuna yhteistyökumppanina.

TietoAkseli tukee asiakkaitaan koko elinkaaren ajan aina yrityksen perustamisesta mahdolliseen sukupolvenvaihdokseen asti.

– Meiltä saa aina henkilökohtaisen kirjanpitäjän ja palkanlaskijan. Reagoimme nopeasti asiakkaiden kysymyksiin ja annamme niihin ratkaisut. Oman asiakasvastaavan lisäksi asiakkaita auttaa päivittäin myös valtakunnallinen asiakaspalvelutiimimme puhelimessa ja nettisivujen chatissa. Aina on joku, jonka saa varmasti kiinni, Bruce kertoo.

– Teemme töitä markkinoiden johtavilla taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ohjelmistoilla kuten Procountorilla, Netvisorilla, Lemonsoftilla ja Mepcolla. Meiltä löytyy varmasti sopivia ratkaisuja eri toimialojen ja yrityksen tarpeisiin, Bruce jatkaa.

Taloushallinnon lisäksi TietoAkseli voi auttaa asiakkaitaan myös yrityskaupoissa.

– Me autamme tunnistamaan yrityksen sen hetkisen arvon, miten arvoa voidaan kehittää, mitä yrityskaupoissa pitää huomioida ja miten prosessi hoidetaan sujuvasti niin myyjän kuin ostajankin näkökulmasta. Olemme mukana siihen asti, että kauppa on saatu tehtyä, Vilokkinen-Määttä kertoo.

TietoAkseli on yrityksen kokonaisvaltainen kumppani

Yksi TietoAkselin tyytyväisistä asiakkaista on raahelainen perheyritys R-taso Oy, joka palvelee teollisuuden toimijoita, kansainvälisiä koneiden ja laitteiden toimittajia sekä säiliövalmistajia ympäri maailmaa. R-tason yhteistyö TietoAkselin kanssa alkoi vuonna 2019.

R-taso edellytti uudelta tilitoimistokumppanilta kykyä saumattomaan yhteistyöhön ja kehittämisorientoitunutta otetta asioihin. Keskeinen kriteeri valinnassa oli myös se, että taloushallintoa piti pystyä hoitamaan uudessa toiminnanohjausjärjestelmässä Lemonsoftissa.

TietoAkseli on yksi Pohjois-Pohjanmaan isoimpia Lemonsoft-tilitoimistoja ja sillä on vankka osaaminen ohjelmiston hyödyntämisestä yritysten liiketoiminnassa sekä tilitoimiston ja asiakkaan yhteiskäytössä.

– TietoAkselin ohjelmisto- ja taloushallinto-osaamisen taso sekä yhtenevät arvot vakuuttivat meidät. Palaset loksahtivat kohdalleen ja yhteistyö tuntui heti hyvälle ajatukselle, R-tason toimitusjohtaja Ville Törmänen kertoo.

R-taso on halunnut ulkoistaa taloushallinnon tekemisen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, jotta yrityksen avainhenkilöt voivat keskittyä ydinliiketoiminnan pyörittämiseen. Taloushallinnon asiantuntijan näkemys ja kokemus on ollut arvokasta pääomaa myös yritystoiminnan kehittämisessä.

– Konsultoimme mieluummin alan ammattilaisia kuin teemme itse tai palkkaamme itsellemme oman kirjanpitäjän. Ulkopuolisella on laajaa näkemystä eri yrityksistä ja voimme oppia verkoston kautta itsekin talousasioissa, Ville Törmänen toteaa.

R-taso arvostaa taloushallintonsa hoitamisessa henkilökohtaista palvelua. Oman asiakasvastaavan kanssa on helppo ja luonteva olla yhteydessä kaikissa kysymyksissä.

– Meille valikoitui huipputyyppi kirjanpitäjäksi TietoAkselin Oulun toimistolta. Kohtaamiseen on matala kynnys ja hänen osaamisensa on korkealla tasolla. Olemme saaneet hyvää palautetta kirjanpitäjästämme myös tilintarkastajalta. Yhteistyö siis tuntuu toimivan moneen suuntaan, mikä on tärkeää, Törmänen sanoo.

Tutustu TietoAkseliin osoitteessa www.tietoakseli.fi

TietoAkseli, Yrttipellontie 1, 90230 Oulu

TietoAkselin palvelupäällikkö osaa kertoa, minkälainen palveluratkaisu sopisi sinun yrityksellesi parhaiten:

Jouni Bruce, Palvelupäällikkö, jouni.bruce@tietoakseli.fi, 050 4310 336