Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Talenom Oyj laa­jen­taa toi­min­taan­sa Es­pan­jan mark­ki­noil­le

Yhtiö tiedotti ostosopimuksesta Barcelonassa toimivan tilitoimiston kanssa. Yrityskauppa avaa Talenomille mahdollisuuden liiketoiminnan kasvattamiseen yhdessä Euroopan suurimmista markkinoista. Lisäksi yhtiö laajentaa toimintaansa myös Ruotsissa.

Tilitoimisto Talenom Oyj laajentaa toimintaansa Suomen ja Ruotsin markkinoiden lisäksi Espanjaan. Yhtiö kertoo tiedotteessaan ostosopimuksesta Barcelonassa toimivan Avail Services SL -tilitoimiston kanssa. Espanjalainen yhtiö toimii nimellä Avalanding.

Ostosopimuksen kauppahinta on 1,89 miljoonaa euroa ja ostettu liiketoiminta siirtyy Talenomille 1. elokuuta 2021 alkaen. Talenom ostaa Avalandingin osakekannan kokonaisuudessaan, mikä avaa yhtiölle mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaansa yhdessä Euroopan suurimmista markkinoista.

– Espanjan markkinat ovat digitalisaation murroksen kynnyksellä ja lisäksi liike-elämä on selkeästi piristymässä Covid-19-pandemian jälkeen, Talenomin toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala kertoo tiedotteessa.

Tähtäimessä on Huhtalan mukaan paikka yhtenä Euroopan markkinoiden johtavana toimijana.

Lisäksi Talenom laajentaa toimintaansa myös Ruotsissa. Yhtiön pörssitiedotteessa kerrotaan, että Talenom on tehnyt ostosopimuksen ruotsalaisen YOUnited Professionals -tilitoimiston kanssa. Kauppahinta on 1,3 miljoonaa euroa, ja Talenom ostaa yhtiön osakekannan kokonaisuudessaan. Talenomin asema Ruotsin tilitoimistomarkkinoilla vahvistuu yhtiön laajentaessa toimintaansa Nyköpingiin. Ruotsista ostettu liikentoiminta siirtyy Talenomille 1.9.2021 alkaen.

– Asemamme Ruotsin tilitoimistomarkkinoilla vahvistuu jatkuvasti ja on erittäin hienoa saada joukkoomme vahvaa palkkaliiketoiminnan osaamista, Huhtala toteaa pörssitiedotteessa.