Tai­to­luis­te­lu­liit­to, HSK ja Mirjami Pent­ti­nen pää­si­vät sopuun

Suomen Taitoluisteluliitto, taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb rf - Helsingin Luistinklubi ry (HSK) sekä valmentajat Mirjami Penttinen ja Lilli Helpi allekirjoittivat maanantaina sovintosopimuksen. Taitoluisteluliiton tiedotteessa kerrotaan, että sopimuksessa on sovittu muun muassa henkilökohtaisesta työnohjauksesta ja muista keinoista, joilla varmistetaan luisteluharrastuksen turvallisuus ja eettisten sääntöjen noudattaminen seurassa.

Sovintosopimuksen myötä valmentajat vetävät pois Urheilun oikeusturvalautakuntaan tekemänsä valituksen Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan ratkaisusta ja näin tyytyvät tehtyyn ratkaisuun. Asianosaisten luistelijoiden ei näin ollen tarvitse toimia todistajina ja käydä asiaa uudelleen läpi kesäkuulle suunnitelluissa kuulemisissa.

Penttinen on ensi vuoden tammikuuhun asti Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan asettamassa kilpailukiellossa.

– Pyydän luistelijoilta sydämestäni anteeksi toimintatapojani, jotka ovat aiheuttaneet henkistä kipua tai ahdistusta. Valmentaminen on intohimoni ja haluan edelleen kehittyä siinä. Olen sitoutunut tekemään kaikkeni luistelijoiden hyvinvoinnin eteen, Penttinen sanoo tiedotteessa.

Sopimuksen taustalla ovat tapahtumat liittyen urheilijoiden kohtaamaan epäasialliseen käytökseen valmentajien taholta. Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta määräsi tammikuussa 2020 Penttiselle vuoden mittaisen kilpailukiellon ja antoi Helpille samassa yhteydessä varoituksen.

Suomen Taitoluisteluliitto pitää HSK:n esittämiä selvityksiä ja tekemiä toimenpiteitä eettisesti kestävän valmennuksen varmistamiseksi riittävinä tässä hetkessä.