Tai­tei­li­joi­ta ja ter­va­por­va­rei­ta – suo­si­tut hau­taus­maa­kier­rok­set alkavat ensi vii­kol­la Oulussa ja Ou­lu­joel­la

Opastetut hautausmaakierrokset alkavat ensi viikolla Oulun hautausmaalla Intiössä ja Oulujoen hautausmaalla.

Viime kesän hautausmaakierrokset olivat varsin suosittuja.
Viime kesän hautausmaakierrokset olivat varsin suosittuja.
Kuva: Sanna Krook

Opastetut hautausmaakierrokset alkavat ensi viikolla Oulun hautausmaalla Intiössä ja Oulujoen hautausmaalla. 

Asiantuntevien oppaiden vetämillä kierroksilla tutustutaan oululaisten suurnaisten ja -miesten elämäntarinoihin. 

Kierrosten teema vaihtuu viikoittain: joukkoon mahtuu niin taiteilijoiden ja kulttuurihenkilöiden kuin tervaporvareiden ja kuvernöörienkin elämäntarinoita. Yleisesti kierrokset keskittyvät elämäntarinoihin kunkin teeman mukaisesti, mutta kierroksilla käydään vaihtelevasti läpi myös kertomuksia hautausmaan muista muistomerkeistä, rakennuksista sekä oululaisista hautajaisperinteistä.

Oulun hautausmaalla kierroksia järjestetään kesän ajan maanantaisin 17.6.—19.8. Kierrokselle lähdetään kello 18 Oulun hautausmaan vanhalta portilta (Kajaanintie 1).

Oulujoen hautausmaalla kierrokset pidetään kolmena päivänä: 27.6., 4.7. ja 25.7. Kierros aloitetaan kello 17.30 Oulujoen kirkon ja hautausmaan pysäköintialueelta Sangintien varresta (Sangintie 131). Oulujoen kierrokset päätetään musiikkihetkeen Pohjois-Suomen ainoassa puujugendtyyliä edustavassa Oulujoen kirkossa. 

Kierrokset ovat maksuttomia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Kaksi tuntia kestäville hautausmaakierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja kierroksista löytyy osoitteesta www.oulunseudunoppaat.fi/wordpress/kesakierrokset/.