Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

Tai­tei­li­ja­pro­fes­so­ri Kari Heis­ka­nen vir­kaan­sa

Taiteilijaprofessori Kari Heiskasen virkaanastujaisia vietettiin perjantaina Helsingissä.Tilaisuus järjestettiin valtioneuvoston juhlahuoneistossa.

Taiteilijaprofessori Kari Heiskasen virkaanastujaisia vietettiin perjantaina Helsingissä. Tilaisuus järjestettiin valtioneuvoston juhlahuoneistossa.

Heiskanen aloitti tammikuun alussa viisivuotiskautensa taiteilijaprofessorina.

Kari Heiskanen on oman ikäpolvensa lahjakkaimpia ja monipuolisimpia teatteritaiteilijoita. Heiskasen ura on hyvässä vaiheessa ja taiteilijaprofessorina hänellä on paljon annettavaa maamme teatteritaiteelle, mainitsi valtion näyttämötaidetoimikunta virkanimitysperusteissa.

Näyttelijäntyönsä ohella Heiskanen on saanut kiitosta ohjaajana. Mainetta ovat tuoneet myös oopperaohjaukset sekä Savonlinnan oopperajuhlilla että Suomen kansallisoopperassa.

Heiskanen on myös ollut näyttelijäntyön professorina Suomen teatterikorkeakoulussa sekä kirjoittanut useita näytelmiä. Taiteilijaprofessorin tulee harjoittaa alansa luovaa taiteellista työtä. Tällä hetkellä meillä on 11 taiteilijaprofessoria.