Tai­tei­li­ja­elä­ket­tä 45 tai­tei­li­jal­le

Opetusministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen 45 taiteilijalle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana.

Opetusministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen 45 taiteilijalle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana.

Täysi taiteilijaeläke on 1087,30 euroa kuukaudessa ja sen sai 25 taiteilijaa. Osaeläkkeen, jonka määrä on puolet täydestä, sai 20 taiteilijaa. Eläkettä myönnettäessä huomioidaan myös hakijan varallisuus ja toimeentulo.

Tänä vuonna taiteilijaeläkettä haki 453 taiteilijaa. Nykymuodossaan eläkkeitä on myönnetty vuodesta 1974.

Kaikki taiteilijaeläkkeen saajat:

Arvostelijat: Alftan Robert, Helsinki.

Elokuvataide: Peltomaa Hannu, Järvenpää.

Kirjallisuus: Aronpuro Kari, Tampere, Brotherus Matti, Helsinki, Kellokumpu Helmi, Kuivaniemi, Liehu Rakel, Helsinki, Nyström Carita, Korsnäs, Pakkanen Jukka, Espoo ja Tikka Eeva, Hammaslahti.

Kuvataide: Hautala Jorma, Helsinki, Helenius Simo,Turku, Kaivanto Kimmo, Helsinki, Kivilahti-Parland Camilla, Helsinki, Malmqvist Saara (Tikka Saara), Hammaslahti, Nukari-Junno Pirkko, Helsinki, Nuutinen Veikko, Helsinki, Pyykkö Kimmo, Helsinki, Reinikainen Raimo, Multia ja Vesterinen-Suomela Eeva, Lappeenranta.

Näyttämötaide: Falk Egil, Karjaa, Markkula Marja-Sisko (Marja-Sisko Aimonen), Tampere, Orsmaa Taisto-Bertil, Helsinki, Poutiainen Auli, Kuopio, Salmi Risto, Turku ja Sella Seela, Helsinki

Rakennustaide: Hokkanen Pertti, Pori.

Säveltaide: Koskiala Matti, Helsinki, Kotaviita Reino, Turku, Lund Tamara, Turku, Markola Kari Juhani, Jyväskylä, Metsäketo Martti, Helsinki, Ojanen Eero, Helsinki, Paakkunainen Seppo (Paroni), Helsinki, Pekkala Rauni, Helsinki, Raittinen Jussi, Helsinki ja Sermilä Jarmo, Hämeenlinna.

Taideteollisuus: Airikka-Lammi Anneli, Helsinki, Kulvik Barbro, Fiskars ja Paatero Antti, Helsinki. Tanssitaide: Savolainen Maisa, Helsinki ja Tammela-Ruuskanen Sonja, Puumala.

Valokuvataide: Hautala Hannu, Kuusamo ja Murtomäki Eero, Vaasa.

Muut: Lepänhaara Matti, Raisio (hanuristi) ja Marttinen Urpo, Vaajakoski (taikuri).