Jääkiekko: Kuun­te­le suoraa lä­he­tys­tä Kär­pät–TPS-ot­te­lus­ta

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Tai­de­maa­la­ri Veikko Mart­ti­nen kuollut

Tunnettu taidemaalari Veikko Marttinen on kuollut. Marttinen menehtyi varhain aamulla Helsingissä. Hän oli kuollessaan 85-vuotias, ja oli sairastellut useamman vuoden ajan.

Tunnettu taidemaalari Veikko Marttinen on kuollut. Hän menehtyi varhain sunnuntaiaamuna Helsingissä. Marttinen oli kuollessaan 85-vuotias. Hän ennätti sairastella useamman vuoden ajan, mutta jatkoi vastoinkäymisistä huolimatta sisukkaasti eteenpäin.

Marttisten suvussa on vaalittu taiteilijan ammattia. Veikko oli kuuluisan kähertäjämestarin Kristian Adolf Marttisen poika. Veli Tauno Marttinen puolestaan on säveltäjä.

Veikko Marttinen sai urallaan useita merkittäviä palkintoja, muun muassa Pro Finlandian vuonna 1968. Valtion taidekilpailun ensimmäisen palkinnon hän voitti 1965.

Marttisen maalauksia on vuosien saatossa nähty useissa eri maissa Suomesta Kiinaan. Monen taiteen ystävän mieleen on jäänyt maalarin vuonna 1999 Hollolan Pyhäniemessä pitämä 50-vuotisjuhlanäyttely.

Veikko Marttisen syvä ja viime vuosina sivussa kuljettu ura on piirtänyt kauniin ja kokonaisen, pitkän kaaren. Taiteilija vierasti urallaan julkisuutta. Hän antoi aina töidensä puhua puolestaan.

Marttista jäävät kaipaamaan vaimo Ulla (o.s. Malmivaara) sekä yhteensä viisi lasta. Lastenlapsia Marttisella oli toistakymmentä.

Veikko Kalmari Marttinen oli kuollessaan Suomen ikäinen mies. Hän oli syntynyt 1. 12. 1917 Helsingissä.