Syyt­tä­jä: Kolme lap­pi­lais­nais­ta ostatti muis­ti­sai­raal­la iso­äi­dil­lään Mersut, saivat tämän myös nos­ta­maan rahaa

Lapin käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan tapausta, jossa kolme lappilaista naista ostatti muistisairaalla isoäidillään itselleen Mercedes Benz -henkilöautot.

Lapin käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan tapausta, jossa kolme lappilaista naista ostatti muistisairaalla isoäidillään itselleen Mercedes Benz -henkilöautot ja pyysi naista lahjoittamaan heille lisäksi huomattavat summat rahaa.

Syyttäjä vaatii naisille rangaistusta törkeästä petoksesta tai vaihtoehtoisesti törkeästä kiskonnasta.

Teot tapahtuivat vuosien 2014 ja 2015 aikana. Syyttäjän mukaan naiset olivat erehdyttäneet isoäitiään ostamaan heille  henkilöautot. Yhden naisen Mercedes Benz oli maksanut 29 000 euroa, toisen 45 500 euroa ja kolmannen 35 000 euroa. Isoäiti oli ollut autokaupassa mukana, kaksi autoista hän oli maksanut sekillä, yhden pankissa.

Lisäksi naiset olivat saaneet isoäitinsä nostamaan heille käteistä rahaa. Yhdelle naisista rahaa oli annettu 14 600 euroa, toiselle 20 500 euroa ja kolmannelle 5000 euroa.

Naisten isoäidillä oli todettu Alzheimerin tauti jo vuonna 2007, ja tekoaikoina hänellä oli todettu lievä-keskivaikea dementia, minkä vuoksi hän ollut syyttäjän mukaan kykenemätön hoitamaan itsenäisesti taloudellisia asioitaan. Syyttäjän mukaan tekijät olivat käyttäneet tätä tilaa häikäilemättömästi hyväkseen ja aiheuttaneet asianomistajille huomattavaa vahinkoa.

Naisten isoäiti kuoli vuonna 2016.