koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Syyrian ja Turkin ar­mei­jat käyneet tais­te­lui­ta Poh­jois-Syy­rias­sa, kertoo Syyrian sotaa tark­kai­le­va jär­jes­tö

Syyrian ja Turkin armeijat ovat käyneet taisteluita Pohjois-Syyriassa, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Syyrian ja Turkin armeijat ovat käyneet taisteluita Pohjois-Syyriassa, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Turkki käynnisti hyökkäyksen Pohjois-Syyriaan kurdienemmistöisille alueille kolme viikkoa sitten. Kurdit liittoutuivat hyökkäyksen vuoksi Syyrian armeijan kanssa. Turkin armeijan rinnalla taas taistelee myös sen tukemia Syyrian kapinallisryhmiä.

Turkin tai Syyrian hallinto eivät ole vahvistaneet asiaa. Joukot eivät ole aiemmin ottaneet suoraan yhteen Turkin hyökkäyksen aikana.

Turkki ja Venäjä solmivat aiemmin sopimuksen, jonka oli määrä päättää Turkin hyökkäys Syyrian kurdialueille. Sopimuksen mukaan kurditaistelijoiden on vetäydyttävä tänään Syyriassa alueelta, joka ulottuu 32 kilometrin päähän Turkin vastaiselta rajalta.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on uhonnut Turkin "puhdistavan terroristit" raja-alueelta Pohjois-Syyriassa, jos kurditaistelijat eivät vetäydy sieltä Sotshin sopimuksen mukaisesti tänään iltapäivään mennessä.

Erdogan viittasi kurdien YPG-joukkoihin, joita Turkki pitää yhtä vaarallisena kuin kurdien Turkissa toimivaa sissijärjestöä PKK:ta. Turkki, Yhdysvallat ja EU pitävät PKK:ta terroristijärjestönä.