Syö­pä­sää­tiön Vuoden syö­pä­lää­kä­ri -pal­kin­to Oysin yli­lää­kä­ri Ulla Puis­to­lal­le

OuluSyöpäsäätiö on myöntänyt Vuoden syöpälääkäri -tunnustuspalkinnon OYSin ylilääkäri Ulla Puistolalle.

Syöpäsäätiö on myöntänyt Vuoden syöpälääkäri -tunnustuspalkinnon OYSin ylilääkäri Ulla Puistolalle. Puistolaa kuvaillaan palkinnon perusteluissa tinkimättömäksi potilaiden oikeuksien puolestapuhujaksi.

Puistola on potilaiden keskuudessa hyvin pidetty ja arvostettu gynekologisten syöpien lääkäri. Hän on pitkän uransa aikana kehittänyt syövän hoidon korkeaa tasoa ja huolehtinut hoidon alueellisen tasa-arvon toteutumisesta Pohjois-Suomessa.

Puistolaa kiitetään erityisesti aktiivisesta osallistumisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun, jossa hän tuo esiin terveydenhuoltojärjestelmän epäkohtia. Puistola on tehnyt yhteistyötä potilasjärjestöjen kanssa, jotta erityisesti gynekologiset syövät saisivat lisää näkyvyyttä Suomessa.

Puistolalla on myös merkittävä kansainvälinen tieteellinen ura.

5 000 euron tunnustuspalkinto myönnetään Roosa nauha -päivänä 11.10. Vuoden syöpähoitaja -tunnustuksen Syöpäsäätiö myönsi psykoterapeutti Florence Schmittille Turusta.

Syöpäsäätiön palkinnot myönnetään vuosittain tehtyjen ehdotusten perusteella. Ehdotuksen palkinnon saajaksi voivat tehdä syöpäpotilaita hoitava yksikkö, Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö tai yksityinen henkilö.