Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Tilaajille

Syn­ny­tys­lai­tok­sia on sul­jet­tu ta­sais­ta tahtia jo vuo­si­kym­me­niä, Ou­las­kan­gas­kin menossa pian kiinni – mi­nis­te­ri Saa­rik­ko on sitä mieltä, että syn­ny­tys­lai­tos on huono lap­si­myön­tei­syy­den mittari

Suomessa on suljettu 2000-luvun aikana lähes yksi synnytysosasto vuodessa. Voimassa olevan asetuksen mukaan synnytyksiä pitäisi olla vähintään tuhat vuodessa.

Suomessa on suljettu 2000-luvun aikana lähes yksi synnytysosasto vuodessa. Voimassa olevan asetuksen mukaan synnytyksiä pitäisi olla vähintään tuhat vuodessa. Saarikko vakuuttaa, että synnytyssairaaloita on jatkossakin alueilla, joissa syntyy alle tuhat lasta vuodessa.

Synnytyssairaaloita on suljettu Suomessa tasaista tahtia jo vuosikymmenten ajan.

Vielä vuonna 1975 lapsia synnytettiin 63 synnytysyksikössä tai -sairaalassa. Reilun 40 vuoden aikana yli puolet synnytyssairaaloista tai -yksiköistä on lopetettu. 2000-luvun aikana sulkemistahti on ollut noin yksi yksikkö per vuosi.