Tilaajille

Sy­dän­leik­kauk­seen menevä Matti Van­ha­nen avoi­me­na ter­veys­huo­lis­taan – edus­kun­nan isäntä pal­jas­taa myös uransa suu­rim­man virheen

Eduskunnan uusi isäntä, puhemies Matti Vanhanen (kesk.) valmistautuu tulevaan sydänleikkaukseen levollisin mielin. Viimeisten kuukausien aikana hän on mennyt kovan prässin läpi.

Toiseen suureen leikkaukseen valmistautuva puhemies muistelee lautakasajupakkaa.

– Kyllä se jäljen jätti, hän myöntää.

Eduskunnan uusi isäntä, puhemies Matti Vanhanen (kesk.) valmistautuu tulevaan sydänleikkaukseen levollisin mielin. Viimeisten kuukausien aikana hän on mennyt kovan prässin läpi. Kun sydänleikkausta valmisteltiin, häneltä löytyi syöpäkasvain munuaisesta.

Lännen Median haastattelussa puhemies käy läpi sairauksien lisäksi uraansa. Pitkän ja monivivahteisen uran aikana hän myöntää tehneensä yhden merkittävän virheen. Luopuminen pääministerin tehtävistä vuonna 2010 oli sellainen. Ennen eduskuntavaaleja tätä käännettä ei olisi kannattanut tehdä.

Vanhanen paljastaa, että hän aikoi asettua uudelleen ehdolle vasta viime kevään vaaleissa. Suomen synkkä taloustilanne ja Juha Sipilän tuki saivat hänet aikaistamaan aikeitaan. Palaamme hetkeksi myös lautakasajupakkaan ja mietimme seuraavaa itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Sinne Vanhanen voi mennä kolmella eri mandaatilla: entisenä pääministerinä, puhemiehenä ja suurristin kantajana.

Huoneen seiniä kiertävät toinen toistaan edustavammat maalaukset. Albert Edelfeltin 120 vuotta sitten maalaama muotokuva porvarissäädyn puhemiehestä Joachim Kurtenista on tiettävästi eduskunnan arvokkain maalaus.