Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Su­si­mie­len­osoi­tus keräsi Vaasan torille suuren joukon ih­mi­siä: Maa­kun­nan ihmiset pe­lois­saan

Pohjanmaan ruotsinkieliset maataloustuottaja- ja turkiskasvattajayhdistykset ovat huolissaan susien määrän lisääntymisestä.

Pohjanmaan ruotsinkieliset maataloustuottaja- ja turkiskasvattajayhdistykset ovat huolissaan susien määrän lisääntymisestä. Yhdistysten järjestämä mielenosoitus houkutteli maanantaina Vaasan torille satoja ihmisiä.

Oravaislainen Katarina Heikius tuli paikalle taaperoikäisten kaksostensa kanssa.

– Joudun laittamaan lapset häkkiin, kun he nukkuvat ulkona. Viime viikolla susi oli nähty noin kilometrin päässä meiltä. Kaikki pelkäävät Oravaisissa. Kuulin, että Kimossa susi oli uhannut lasta, mutta poliisi ei saanut lupaa sen ampumiseen, Helkius ihmettelee.

Hänen mukaansa ihmiset eivät enää esimerkiksi kävele metsissä.

–  Suurin osa ihmisistä pelkää mennä ulos. Rannoillakaan ei käy juuri kukaan, vaikka on näin upea kesä, hän harmittelee.

Susien läsnäolo vaikuttaa arkeen

Toinen pikkulasten äiti, pirttikyläläinen Johanna Borg ei halua lietsoa hysteriaa, mutta on huolissaan siitä, kuinka sudet ovat vaikuttaneet ihmisten arkeen.

– Olen aina liikkunut paljon metsissä ja luonnossa. Nyt pysyttelen lasten kanssa omassa pihassa. Harrastan metsästystä, enkä varsinaisesti pelkää susia. Lasten puolesta olen peloissani. Pelkoa on varmasti vaikea ymmärtää, jos ei asu susien kanssa rinta rinnan, hän pohtii.

Borg oli torilla puhumassa ihmisten oikeudesta perusturvaan.

–  Minimivaatimukseni on, että oma piha tuntuisi turvalliselta. Olen nähnyt suden pari kertaa. Tassunjälkiä olen nähnyt omassa pihassani. Pirttikylässä on useita susia, hän toteaa.