Su­si­jen­gin Maxhuni siirtyy Es­pan­jaan – aloit­taa kol­mos­ta­son jouk­kuees­sa

Suomen miesten koripallomaajoukkueen takamies Edon Maxhuni, 21, siirtyy palloilemaan Espanjan kovatasoisille kentille, kertoi Koripalloliitto sunnuntaina.

Suomen miesten koripallomaajoukkueen takamies Edon Maxhuni, 21, siirtyy palloilemaan Espanjan kovatasoisille kentille, kertoi Koripalloliitto sunnuntaina. Maxhunin sopimus Espanjan pääsarjan CB Gran Canarian kanssa on mallia 1+1 vuotta. Ura alkaa kolmostasolla pelaavan farmijoukkueen riveissä.

Maxhuni kertoo, että ovi pääsarjan eli ACB-liigan joukkueeseen on raollaan.

–  Jos näytöt on riittävän hyvät, mahdollisuus on siirtyä kokonaan ACB-joukkueen vahvuuteen, Maxhuni sanoo.

–  Farmijoukkueessa tiedossa on iso rooli ja paljon vastuuta. Odotus on ekoista treeneistä alkaen lähteä kamppailemaan paikasta ACB-liigassa ja saada jalkaa edustusjoukkueen oven väliin. Kun on eka ammattilaiskausi edessä, tietenkin tahtoo antaa kaikkensa.

Suomessa aikuisten tasolla HBA-Märskyä 1. divisioonassa edustanut Maxhuni pelasi kaksi viime kautta Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:n Long Beach Statessa. Juniorimaajoukkueet tehokkaasti läpi kolunnut takamies nousi tänä kesänä haastajamaajoukkueeseen, ja edustus-Susijengissä saldona on ennen sunnuntain Venäjä-peliä kolme ottelua ja 10 pistettä.