Susi ja karhu mah­tu­vat samaan ”ra­vin­to­laan”

Luontokuvaaja Lassi Rautiainen on todistanut, että karhu ja susi voivat tulla niin hyvin toimeen, että ne aterioivat nokikkain.

Lassi Rautiaisen susikirjassa Taistelijat on kuvia ja tietoa muun muassa karhujen ja susien yhteiselosta. Kuvassa naarassusi ja uroskarhu katsovat vierekkäin toisia eläimiä.
Lassi Rautiaisen susikirjassa Taistelijat on kuvia ja tietoa muun muassa karhujen ja susien yhteiselosta. Kuvassa naarassusi ja uroskarhu katsovat vierekkäin toisia eläimiä.
Kuva: Lassi Rautiainen

Luontokuvaaja Lassi Rautiainen on jo vuosien ajan saanut todistaa, että karhu ja susi voivat tulla niin hyvin toimeen, että ne aterioivat nokikkain.

Harvinaista se kuitenkin on, sillä karhuja ja susia tapaa ihan samalla alueella hyvin harvoin.

Rautiaisen tänä kesänä julkaistussa kirjassa Taistelijat on muun muassa kuva nuoresta naarassudesta ja uroskarhusta, jotka ruokailevat intensiivisesti lähekkäin.

”Samalta lautaselta”, Rautiainen sanoo.

Rautiaisen toinen kuva naarassudesta ja isosta uroskarhusta on saanut kansainvälistäkin huomiota ja leviää sosiaalisessa mediassa.

”Kuvassa eläinten mielenkiinto on kohdistunut toisiin eläimiin”, Rautiainen kertoo.

Kuvat otettu Kuhmossa

Kuvat on otettu Kuhmossa eläinten ruokintapaikkojen lähellä piilokojusta.

Rautiainen on palkittu vuonna 2007 vuoden luontokuvasta, jossa sudet ajavat karhua takaa.

Ensimmäisen kerran hän näki susien ja karhujen sopuisaa yhteiseloa 2000-luvun puolivälissä. Rautiaisen mukaan eläimet sopeutuvat toisiinsa ajan mittaan.

”Aluksi vähän uhitellaan ja ajellaan toisia pois, mutta muutaman tunnin päästä ne voivat todeta, että turha tässä on ärhennellä, vaan syödään samassa ravintolassa ja samalta lautaselta. Kyse on sopeutumisilmiöstä.”