Suomi tais­te­li ar­vok­kaan vie­ras­ta­sa­pe­lin Por­tu­ga­lis­sa – Linda Sällst­röm ta­soit­ti viime het­kil­lä

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on pelannut 1–1-vierastasapelin Portugalin kanssa EM-karsintaottelussa Famalicaossa.

Suomi ja Portugali pelasivat tasapelin.
Suomi ja Portugali pelasivat tasapelin.
Kuva: OCTAVIO PASSOS

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue ei luovuttanut raskaissa oloissa, ja palkintona kotiin viemisiksi oli 1–1-vierastasapeli Portugalin kanssa EM-karsintaottelussa Famalicaossa tiistai-iltana. Suomella on neljästä karsintapelistään kolme voittoa ja yksi tasapeli, Portugalilla on koossa voitto ja tasapeli.

Rankkasateiden vesittämällä kentällä ei hienouksilla juhlittu, ja Portugali pääsi johtoon kapteeni Claudia Neton rangaistuspotkumaalilla 32. minuutilla. Neto on Suomelle tuttu kiusanhenki, sillä hän musersi kolme vuotta sitten Suomen toiveet edellisissä EM-karsinnoissa nostamalla hattutempullaan Portugalin kahden maalin takaa 3–2-kotivoittoon. Tuolloin Neto viimeisteli rangaistuspilkulta kahdesti.

Suomella oli paikkansa, vaarallisimpina Sanni Franssin ja Ria Ölingin kudit. Portugalin maalivahti Ines Pereira kuitenkin venytti mainiosti kumpaankin laukaukseen.

Karsintojen avaustappio oli jo nurkan takana, kunnes tuttu tykittäjä teki jälleen leipätyötään. Naisten maajoukkueen kaikkien aikojen kärkimaalintekijä Linda Sällström tökkäsi Ölingin antamasta kulmapotkusta tasoituksen reidellään, kun varsinainen peliaika oli muutamaa sekuntia vaille täynnä. Osuma oli Sällströmille jo kahdeksas näissä karsinnoissa ja 45:s kautta aikain maajoukkueessa.

–  Ei tainnut kaikkein kaunein maalini olla, mutta kaikki lasketaan. Kelpaa minulle, Sällström myhäili pelin jälkeen STT:lle puhelimitse.

–  Raskasta oli, mutainen kenttä ja lammikoita joka puolella. Portugali hallitsi olosuhteet avauspuoliajalla paremmin, olimme askeleen jäljessä, mutta toisella puoliajalla pääsimme peliin mukaan. Pettyneitä olemme, sillä voittoa lähdettiin hakemaan. Mutta peliin nähden kuitenkin hyvä, että piste saatiin ja Portugali ei saanut kolmea, Sällström arvioi Famalicaon iltaa.

Suomi on lohkokärjessä kymmenellä pisteellään. Molemmat ottelunsa voittanut Skotlanti on neljän pisteen päässä.

Karsinnat jatkuvat maaliskuussa, Suomen seuraava ottelu on 10. huhtikuuta kotona Portugalia vastaan.

–  Tämä ei ollut parasta peliämme, mutta kotona viedään voitto Portugalista. Niin puhuttiin heti pelin jälkeen, Sällström päätti.