Suomi rim­pui­lee yleis­ur­hei­lu­maa­ot­te­lus­sa Ruotsin tun­tu­mas­sa

Ruotsi hallitsi niukasti yleisurheilumaaottelun avauspäivää Tukholmassa. Ruotsi johtaa miesten ottelua pistein 105–99 ja naisten ottelua pistein 104,5–100,5.

Oulun pyrinnön pikajuoksija Samuel Purola juoksemassa maaottelussa.
Oulun pyrinnön pikajuoksija Samuel Purola juoksemassa maaottelussa.
Kuva: Emmi Korhonen

Suomella riittää kirittävää sekä miehissä että naisissa yleisurheilun Ruotsi–Suomi-maaottelussa Tukholmassa. Ensimmäisen päivän jälkeen Suomen miehet ovat tappiolla 99–105 ja naiset 100,5–104,5.

Elmo Lakka on maaottelussa uudessa tilanteessa, kun hän kuuluu joukkueen kapteenistoon.

–  Minulle tämä on ensimmäinen kerta kapteenistossa, joten se jännittää melkein enemmän kuin itse kilpailu. Yritän luoda henkeä ja pitää tsemppiä päällä. Voitto on otettavissa.

Lakka hoiti hommansa 110 metrin aidoissa ja voitti ajalla 13,56.

–  Juoksu kulki hyvin, mutta enempää en aikaa pystynyt viilaamaan. Enempää ei ollut tänään otettavissa. Isompia ryminöitä aitojen kanssa ei tullut, Lakka sanoi.

Lakan kauden paras on kulkenut 13,49, jolla hän olisi matkalla Dohan MM-kilpailuihin. Tulos ei alita kisarajaa, mutta riittää vielä rankingissa.

–  Taitaa neljä urheilijaa olla vielä takanani, mutta nämä voivat muuttua. Ihan hilkulla olen, juoksija jatkoi.

Kisansa jälkeen Lakka suuntasi verryttelyyn ja sen jälkeen kannustamaan muita suomalaisia.

–  Sunnuntaina ensimmäisestä lajista asti taas huudetaan, Lakka paalutti.

Lakka kilpailee seuraavaksi Italiassa tai Sveitsissä. Osoite selviää lähipäivinä.

"En tiedä, mistä jäi kiinni"

Taika Koilahti kurotti pituushypyn voittoon tuloksella 618, mutta pettyi tulostasoonsa. Kauden paras on kantanut 669.

–  Täällä voitto oli pääasia. Minusta hypyt tuntuivat ihan hyville, mutta en tiedä, mistä jäi kiinni, etteivät ne kantaneet pidemmälle, Koilahti jutteli.

Ruotsin Tilde Johansson ylsi myös pituuteen 618, mutta jäi toiseksi Koilahden toiseksi pisimmän kannettua 615. Sini Sanaslahti oli kolmas tuloksella 607, joten pituushypystä ropisi mukavasti pisteitä Suomelle.

–  Sunnuntaina tarvitaan kovia suorituksia, Koilahti paalutti asetelmaa päätöspäivään.

Neziri kilpaili nilkka vahvasti teipattuna

Sunnuntaina kilpailevat muun muassa kiekkojätti Daniel Ståhl, keihäsmiehet Oliver Helander, Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela sekä pika-aiturit Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri.

Viimeksi mainittu kilpaili lauantaina satasen sileällä ja oli kolmas Ruotsin Irene Ekelundin (11,44) ja Suomen Lotta Kemppisen (11,55) jälkeen.

–  Veikkaan, että tämä avasi hermostoa. Tämä oli hyvä myös Dohaa varten, koska viimeiset kolme viikkoa juoksuharjoittelu on ollut todella vähäistä. Tämä on paras nopeustreeni, jota voi tehdä, ajan 11,57 kellottanut Neziri sanoi.

Neziri on kärsinyt nilkan jännetulehduksesta ja kilpaili Tukholmassa nilkka vahvasti teipattuna.

–  Se alkoi huonon kengän takia. Siinä huomaa, kuinka tärkeät hyvät välineet ovat. Nyt jalka on mennyt eteenpäin, Neziri kertoi.

Suomi johtaa tyttöjen maaottelua 61,5–44,5, mutta poikien kilpailussa sinivalkoiset ovat takaa-ajajina 50–56. Kävelymaaottelussa Suomi peittosi Ruotsin 25–18.