Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Suo­mes­sa on noin tuhat koi­ra­sut­ta lem­mik­ki­nä

Suden piirteiden näkyminen riippuu paljon siitä, kuinka paljon eläimen perimässä on suden geenejä.

Koirasusi on koiraa arempi lemmikki.
Koirasusi on koiraa arempi lemmikki.

Koirasusien määrä lemmikkinä on kasvanut selvästi viimeisen neljän–viiden vuoden aikana. Suomen koirasudet ry:n puheenjohtaja Taru Pekkarinen arvioi, että Suomessa on tällä hetkellä noin tuhat koirasutta.

Tarkasta lukumäärästä ei ole tietoa. Yhdistys rekisteröi Suomen koirasusia, mutta Pekkarisen mukaan vain pieni osa lemmikeistä on rekisterissä.

Koirasusi on nimensä mukaan koiran ja suden risteytys. Koirasudessa kiehtoo eksoottisuus sekä eläimen luonne.
Koirasusi ei ole niin ennalta-arvattava kuin koira. Pekkarinen ei silti pidä koirasusia vaarallisina lemmikkeinä, kun eläimen oppii tuntemaan.

Suden piirteet näkyvät jokaisessa koirasudessa eri tavalla. Suomessa asuvilla koirasusilla on suden perimää yleensä 10–35 prosenttia.

Suomen Kennelliitto ei hyväksy koirasusia lemmikkeinä. Yksi syy on se, että eläimiin ei voi suden perimän vuoksi luottaa. Toinen peruste on eläinsuojelullinen. Eläinsuojelulain mukaan villieläimen pito on Suomessa kielletty.