Suomen voi­mis­te­li­ja­mie­het eivät lu­nas­ta­neet MM-ki­sois­ta olym­pia­paik­kaa, Oskar Kirmes pettyi kuu­si­ot­te­lun suo­ri­tuk­seen­sa

Oskar Kirmes ylsi suomalaismiehistä parhaaseen suoritukseen telinevoimistelun MM-kisojen kuusiottelussa kerättyään karsinnoissa pisteet 77,230.

Oskar Kirmes ylsi suomalaismiehistä parhaaseen suoritukseen telinevoimistelun MM-kisojen kuusiottelussa kerättyään karsinnoissa pisteet 77,230. Karsintaurakan jälkeen Kirmeksen tunnelmat olivat kuitenkin pettyneet.

Stuttgartin MM-kisoissa on jaossa paikkoja Tokion olympialaisiin. Karsinnat ovat yhä kesken, mutta Kirmeksen ja muiden suomalaisten pisteet eivät riitä olympia- ja MM-finaalipaikkoihin.

Telineistä hevonen oli flunssassa voimistelleen Kirmeksen kompastuskivi.

–  Iso pettymys tänään. Kisa lähti hyvin käyntiin. Hyppy ja nojapuut sujuivat hyvin, mutta rekillä alkoi vähän väsyttää. Huomasi, ettei ihan jaksanut loppuun asti. Kun hevosella tuli putoaminen, se oli siinä. Joukkueen puolesta taisteltiin kuitenkin loppuun asti, Kirmes sanoi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Tokion joukkuepaikka jäi haaveeksi

Suomi keräsi joukkuekilpailussa pisteet 232,959. Kirmeksen putoamisen lisäksi kilpailussa nähtiin yksi iso suomalaisvirhe, kun Elias Koski kaatui renkaiden alastulossa. Suomen pisteet eivät riitä Tokion joukkuepaikkaan.

–  Teemme töitä sen eteen, että meillä olisi miesten joukkue Pariisin olympialaisissa vuonna 2024, Suomen joukkueenjohtaja ja Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja Liisa Ahlqvist-Lehkosuo sanoi tiedotteessa.

Koski keräsi kuusiottelussa 77,064 ja Robert Kirmes 76,898 pistettä. Permannon karsinnoissa Emil Soravuo keräsi 14,166 pistettä. Suomalaismiesten lopulliset karsintasijoitukset selviävät myöhään maanantaina, kun kaikki urheilijat ovat saaneet suorituksensa tehtyä.

Suomalaisvoimistelijoiden olympiahaaveet eivät ole lopullisesti ohi. Kuusiottelijoilla on mahdollisuus olympiapaikkaan Bakun EM-kilpailuissa ensi toukokuussa. Telinespesialistit voivat napata olympiapaikkoja maaliskuussa päättyvästä maailmancupista.