Suomen am­pu­ma­hiih­tä­jät jäivät 20 parhaan ul­ko­puo­lel­le MM-pa­ri­se­ka­vies­tis­sä

Suomi jäi sijalle 23 ampumahiihdon MM-kisojen parisekaviestissä Italian Anterselvassa. Suomen parin muodostivat Mari Eder ja Tero Seppälä.

Johannes Thingnes Bön nopea nolla-ammunta takasi Norjalle maailmanmestaruuden.

Suomella ei ollut asiaa kärkipään sijoituksiin ampumahiihdon MM-kisojen parisekaviestissä Italian Anterselvassa. Suomen pari Mari Eder–Tero Seppälä oli torstain kisassa vasta 23:s. Suomi otettiin kierroksella kiinni, eikä päässyt hiihtämään maaliin.

Eder ja Seppälä ampuivat yhteensä neljä sakkoa ja joutuivat käyttämään muhkeat 14 varapatruunaa.

–  Hauska kokemus oli. Tulos näistä lähtökohdista oli sellainen, mitä aavisteltiin. Vaikka toki toivottiin, että ilman sakkorinkiä selvitään, Eder sanoi Ampumahiihtoliiton ääninauhalla.

Kisa alkoi suomalaisilta positiivisesti, kun Eder toi sinivalkoiset värit avausosuudelta vaihtoon seitsemäntenä. Suomi putosi kuitenkin peräpäähän, kun Seppälä kiersi kaksi sakkokierrosta ensimmäisen pystyammuntansa päätteeksi.

–  Juuri ennen pystylle tuloa alkoivat vaikeudet. Tulin kovavauhtisempaan laskuun ja (Italian) Lukas Hofer otti olkapäästäni kiinni ja pukkasi itselleen kovat vauhdit. Minun vauhtini menivät siinä nollaan. Kun siitä kirin porukan mukaan, oli se liikaa minulle. Otti fyysisesti koville ja henkisesti alkoi ärsyttää niin kovasti, että pystystä ei tullut mitään. Siihen se kisa kaatui, Seppälä harmitteli.

Kaksikosta Seppälä ampui kolme sakkoa, Eder yhden.

–  Toinen pysty oli selkeästi haastavampi kuin ensimmäinen. Tuli puristamista, kun halusin ne taulut alas sieltä. Se näkyi ja osumat jäivät vajaaksi, Eder kertoi suorituksestaan.

Viiden mitalin Olsbu Röiseland

Maailmanmestaruuteen kiirehtivät Norjan Marte Olsbu Röiseland ja Johannes Thingnes Bö. Olsbu Röiselandille mitali oli kisojen viides.

Norjalaiskaksikko käytti kuusi varapatruunaa ja päihitti lopulta Saksan parin Franziska Preuss–Erik Lesser 17,6 sekunnilla. Kisa ratkesi viimeisessä ammunnassa, jossa Norjan Bö tähtäsi nopeat nollat.

Kolmanneksi tuli Ranska, jonka riveissä kilpailivat Anais Bescond ja Emilien Jacquelin.

Perjantaina MM-kisoissa vietetään välipäivää. Lauantaina ohjelmassa ovat viestit. Kisat päättyvät sunnuntaisiin yhteislähtöihin.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 19.29.