Tilaajille

Suo­ma­lais­ra­vin­to­la joutui ää­ri­va­sem­mis­to­lais­ten il­ki­val­lan koh­teek­si Ber­lii­nis­sä – SS-muis­toyh­dis­tys­tä joh­ta­neen osa­omis­ta­jan ero­il­moi­tus ei lo­pet­ta­nut iskuja

Saksan poliisi pitää silmällä aktivistiryhmää, joka kävi särkemässä suomalaisen olutravintolan ikkunat vasaralla Berliinissä.

Ikkunat ovat edelleen rikki Bryggeri Helsinki -olutravintolassa Berliinin Prenzlauer Bergissä. Lasien särkemisisku tapahtui kolme viikkoa aikaisemmin. Huppareihin ja lippalakkeihin sonnustautuneet naiset kävivät särkemässä ikkunat poliisivalvonnasta huolimatta, kertoo ravintolayrittäjä Maria Mannermaa. Pekka Kääriäinen täyttää lasia Bryggeri Helsinki -olutravintolassa Berliinin Prenzlauer Bergissä. Paikka tarjoaa monia Suomesta tuotuja erikoisoluita ja jopa sahtia. Kuva on otettu maaliskuussa. Pekka Kääriäinen on pitänyt esillä kotimaisten panimojen ja sahdinvalmistajien asiaa. Kuva pienpanimotapahtumasta Helsingistä vuodelta 2017.
Ikkunat ovat edelleen rikki Bryggeri Helsinki -olutravintolassa Berliinin Prenzlauer Bergissä. Lasien särkemisisku tapahtui kolme viikkoa aikaisemmin.
Ikkunat ovat edelleen rikki Bryggeri Helsinki -olutravintolassa Berliinin Prenzlauer Bergissä. Lasien särkemisisku tapahtui kolme viikkoa aikaisemmin.

Saksan poliisi pitää silmällä aktivistiryhmää, joka kävi särkemässä suomalaisen olutravintolan ikkunat vasaralla Berliinissä. Itseään fasisminvastaiseksi nimittävä ryhmä syyttää kohteitaan natsisympatioista. Se ei lopettanut ilkivaltaa, vaikka kohuttu suomalaisyrittäjä Pekka Kääriäinen luopui niin veteraaniyhdistyksen kuin ravintolankin johdosta.

Berliinin suomalainen olutravintola Bryggeri Helsinki on joutunut pitkäaikaisen poliittisen ilkivallan kohteeksi. Saksan suurimman kaupungin poliisi varoitti alkuvuodesta omistajia äärivasemmistolaisen, fasisminvastaisen verkoston Antifan toiminnasta.

Suomalaisravintola on ollut Saksassa töhrinnän ja ikivallan kohteena sen jälkeen, kun panimoyrittäjä Pekka Kääriäisen kerrottiin toimivan suomalaisten SS-miesten Veljesapu-veteraaniyhdistyksen puheenjohtajana.