Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Suo­ma­lai­sen pal­loi­lun nais­iko­ni

Naisten jääpallon MM-kisoissa maajoukkueen kapteenina luistelee kemiläissyntyinen Hanna Teerijoki, jota voi syystäkin pitää suomalaisena palloiluikonina.

Kemin tyttö Hanna Teerijoki oli parhaina pelivuosinaan sellainen taituri, että päihitti monet miespelaajatkin.
Kemin tyttö Hanna Teerijoki oli parhaina pelivuosinaan sellainen taituri, että päihitti monet miespelaajatkin.

Naisten jääpallon MM-kisoissa maajoukkueen kapteenina luistelee kemiläissyntyinen Hanna Teerijoki, jota voi syystäkin pitää suomalaisena palloiluikonina.

Hän on ainoa eurooppalainen, joka on edustanut Suomea kuudessa eri maajoukkueessa. 41-vuotias Teerijoki on pelannut kansainvälisellä tasolla jääpalloa, kaukalopalloa, jalkapalloa, maahockeyta, jääkiekkoa ja golfia. "Aloitin jääpallon parissa ja siitä on ollut todella paljon hyötyä muissa pallopeleissä. Esimerkiksi golfin pelaamiseen se on antanut monia vahvuuksia", helsinkiläisen Paloheinä Golf Oy:n toimitusjohtaja kertoo.

Veitsiluodon Vastuksessa käynnistyneeseen uraan mahtuu 26 eri lajien Suomen mestaruutta. Maajoukkuelajeista ainoastaan jääkiekossa mestaruus jäi voittamatta. Jääpallossa Teerijoki on kaikkien aikojen suomalaistaituri, joka pelasi parhaimmillaan lähes yhtä hyvin kuin miehet.

"Kiinnostuin jääpallosta, koska se on vauhdikas laji, jota harrastetaan ulkona. Pelasin aluksi poikajoukkueessa, ja Vastuksen naisten joukkueen perustamisen jälkeen lähdin siihen mukaan", Teerijoki muistelee.Aluksi kutsu huvitti


Miesten sarjaa Teerijoki pelasi myöhemmin kaukalopalloliigassa ja kansainvälistä kokemusta hän hankki Ruotsista ja Norjasta. Jääpallon MM-kisoihin Teerijoki lähti enemmän kuin mielellään, vaikka kunto ei ehkä olekaan aivan samaa luokkaa kuin huippuvuosina. Edellisestä jääpallo-ottelustakin on ehtinyt kulua jo 12 vuotta, kuten suurimmalla osalla muillakin maajoukkuenaisilla.

"Aluksi kutsu tuntui huvittavalta, mutta maajoukkueleirillä tuli tunne, ettei tämä hullumpaa hommaa olekaan. Pitihän mukaan päästä, kun MM-kisoja ei ole aikaisemmin järjestetty. Mitään tavoitteita meillä ei ole, mutta joukkueemme ei ole missään nimessä huono", Teerijoki sanoo.

Nykyään Teerijoen päälajina on golf, jonka ammattilainen hän on myös yritysjohtajana. Parhaat elämykset hän on kuitenkin hankkinut isoilla jääkentillä. Monen lajin taituri Teerijoki on arvioinut, että jääkiekko on kuin punkrokkia tshaikovskimaiseen jääpalloon verrattuna.

"Jääpallo on aina ollut minulle rakkain laji. Se on teknisesti erittäin vaativaa urheilua, jossa tarvitaan paljon kuntoa."