JUURI NYT: Ko­ro­na­vil­kus­ta jul­kais­tiin päi­vi­tet­ty versio – THL: mo­lem­mat ro­ko­tuk­set saa­neil­ta ei enää edel­ly­te­tä ka­ran­tee­nia al­tis­tu­mis­ta­pauk­sis­sa

TILAAJIEN SUOSITUIN: Syy­te:Pe­las­tus­lai­tok­sen työn­te­ki­jä sai mat­ka­lah­ja­kort­te­ja kii­tok­sek­si kymp­pi­ton­nien pe­su­ai­ne­ti­lauk­sis­ta

Mainos

Suo­ma­lai­sel­le kesän ko­ho­koh­ta on, kun saa ko­ti­mai­sia marjoja ja uusia pottuja – raa­ka­kyp­sy­tet­ty ro­tu­kar­ja val­mis­tuu juuri ennen ju­han­nus­ta

Sokos Herkusta löydät ruoat piknikille ja grillaukseen. Tämän kesän uutuuksia ovat grillivalmiit ribsit ja vegaaniset gelatot. Kokenut henkilökunta antaa ruokatorilla vinkkejä onnistuneeseen ruoanlaittoon.

Sokos Herkun myymäläpäällikkö Niko Haapaniemi ja keittiömestari Marko Heino toivovat asiakkailtaan lisää palautetta ja kehitysehdotuksia. Ruokatorin tuotteita kehitetään paljon myös asiakastoiveiden perusteella.
Sokos Herkun myymäläpäällikkö Niko Haapaniemi ja keittiömestari Marko Heino toivovat asiakkailtaan lisää palautetta ja kehitysehdotuksia. Ruokatorin tuotteita kehitetään paljon myös asiakastoiveiden perusteella.

Sokos Herkun ruokatori on ruoanlaittajan paratiisi. Lasivitriini on täynnä erilaisia lihoja, kaloja ja äyriäisiä. Vitriinin takana seinällä on suuri kaappi, josta roikkuu kokonainen härän selkä.

Kotimaista rotukarjaa raakakypsytetään Herkussa perinteisellä Dry Aged -raakakypsytysmenetelmällä.

Raakakypsytys on tarkkaa puuhaa, sillä lihalla täytyy olla optimiolosuhteet. Lihaa kypsytetään 4–12 viikkoa. Sinä aikana liha mureutuu ja maku tiivistyy. Sokos Herkun keittiömestari Marko Heino kuvailee makua pähkinäiseksi.

Seuraava raakakypsytetty liha valmistuu sopivasti juhannukseksi.

”Olemme nyt vuoden opetelleet raakakypsytyksen saloihin. Lähdimme miettimään, mitä laadukkaalla palvelutorilla pitää olla. Olemme ylpeitä, että saamme tarjota tätä laadukasta ja todella ainutlaatuista tuotetta oululaisille”, Heino kertoo.

Grillivalmiit tuotteet tekevät grillaamisesta helppoa

Vaikka ruoanlaitto voi olla parhaimmillaan kymmenen viikkoa kypsytetyn lihan tasoinen elämys, Herkussa arvostetaan myös helppoa ja nopeaa kokkaamista.

Tänä kesänä Herkussa onkin haluttu panostaa laadun lisäksi helppouteen. Ruokatorilta löytyy paljon grillivalmiita tuotteita, kuten vartaita ja valmiiksi maustettuja kala-kasvis-lajitelmia.

Keittiömestari Marko Heino nostaa omaksi kesäsuosikikseen grillivalmiit ribsit.

”Kun töissä tekee ruokaa joka päivä, on kotona mukava päästä vähän helpommalla. Grillivalmiit ribsit tulevat grillissä nopeasti ja vaivattomasti, ja uudet potut ja voikastike valmistuvat siinä sivussa”, Heino sanoo.

Normaalisti ribsien valmistukseen voi kulua tunteja, mutta Herkun grillivalmiit ribsit on esikypsennetty, joten ne voi laittaa grilliin sellaisenaan. Ribsit on marinoitu omenalla ja chilillä maustetussa barbeque-kastikkeessa.

Raakamakkarat ja grillivalmiit tuotteet ovat tänä kesänä Herkun ruokatorin suosituimpia tuotteita.
Raakamakkarat ja grillivalmiit tuotteet ovat tänä kesänä Herkun ruokatorin suosituimpia tuotteita.

Perinteisten grilliruokien rinnalle kesän hittiruoaksi on noussut myös kotona tehtävät burgerit.

”Lihamestarin burgerpihvit ovat olleet todella suosittuja pitkin kevättä. Myös kasvisvaihtoehdot ovat olleet jo useamman vuoden suosiossa ja niitä meiltä löytyy runsaasti”, Heino kertoo.

Heino vinkkaa, että burgerin väliin sopivat myös kala tai äyriäiset. Äyriäishampurilaiseen kannattaa valita raikkaampi ja hapokkaampi kastike kuin tavallisesti.

Tuoretta kalaa tulee palvelutiskiin kuutena päivänä viikossa.

”Kala sopii erinomaisesti burgeriin, esimerkiksi lime-korianterikastikkeella marinoituna. Kotimainen vaalea kala on erinomainen grilliin. Kalamestarin graavilohta ja kalajalosteita voi käyttää kaikkeen mahdolliseen: piknikeille, salaatteihin ja grillaukseen”, Heino sanoo.

Lähiruoka on parasta kesäruokaa

Monelle alkukesän kohokohtia on, kun saa täyttää ostoskorinsa kotimaisilla marjoilla, uusilla perunoilla, sipulinipulla ja tankoparsoilla.

Kotimaisten ja etenkin paikallisten yhteistyökumppaneiden tuotteet ovat tärkeä osa Herkun valikoimaa. Yksi Herkun tärkeimmistä arvoista onkin paikallisuuden vaaliminen.

”Kuluttajalle tulee monesti yllätyksenä, kuinka paljon kaupassa on paikallisia tuotteita. Siitä pitäisi kertoa enemmän. On kaikkien kannalta paras vaihtoehto, että ruoka tulee mahdollisimman läheltä”, myymäläpäällikkö Niko Haapaniemi sanoo.

Myös Haapaniemen mielestä suomalainen lähiruoka on kiistatta kesän parasta herkkua.

”Kesän ehdoton herkku on uudet perunat, erityisesti Siikli-pottu. Uusien perunoiden lisäksi grilliin laitetaan tankoparsaa ja pekonia, ribsejä ja raakamakkaroita ja kyytipojaksi paikallispanimon olutta.”

Herkun ruokatori on yksi Oulun monipuolisimmista. Kaikki ruokatorin tuotteet käyvät läpi tarkan seulan ja tarjolla on vain laadukasta ja tuoretta lihaa, kalaa ja äyriäisiä.
Herkun ruokatori on yksi Oulun monipuolisimmista. Kaikki ruokatorin tuotteet käyvät läpi tarkan seulan ja tarjolla on vain laadukasta ja tuoretta lihaa, kalaa ja äyriäisiä.

Piknik-eväät mukaan Herkun ruokatorilta

Herkusta löytyy paljon erilaisia kesäpiknikille sopivia naposteltavia. Piknik-koriin voi pakata esimerkiksi salaatteja, sushia, patonkeja, kotimaisia marjoja, valmiiksi pilkottuja hedelmiä ja kuusenkerkkäkuohuvaa.

Piknik-evääksi sopivat myös juustot ja tapakset. Herkun juustomestari on suunnitellut piknikille sopivan kolmen juuston juustolajitelman ja ruokatorilta löytyy valmiiksi valikoitu tapas-lajitelma.

”Jos ei jaksa itse lähteä valikoimaan, niin valmiit setit toimivat hyvin. Parhaaseen lopputulokseen pääsee kuitenkin, kun tulee kysäisemään ruokatorilta apua ja voi löytää samalla omat suosikkijuustot ja tapakset”, Heino sanoo.

Hellepäivien viilennyksenä toimivat Herkun oman keittiön gelatot ja sorbetit.

Gelato on italialaistyyppistä maitopohjaista jäätelöä, joka valmistuu Herkun omassa keittiössä. Erilaisia makuvaihtoehtoja on tällä hetkellä noin 30. Tämän kesän uutuuksia ovat vegaaniset kaura-lakritsa ja kaakao-hasselpähkinä.

”Kaikkein suosituin maku on pistaasi. Myös hedelmä- ja salmiakkiturkinpippurit ovat todella suosittuja. Olemme hioneet ja tarkentaneet reseptejä monta vuotta, jotta maku on varmasti oikeanlainen”, Heino kertoo.

Herkun henkilökunnalta löytyy parhaat vinkit ruoanlaittoon

Sokos Herkku on tunnettu monipuolisesta ja laadukkaasta valikoimastaan. Asiakkaat antavat jatkuvasti kiitosta myös asiantuntevasta asiakaspalvelusta.

”Osti mitä osti, meiltä saa vinkit kaupan päälle. Oli sitten lihan, kalan tai äyriäisten valmistus, aina on paikalla sellainen ihminen, joka osaa kertoa, miten saa kaikkein parhaimman lopputuloksen”, keittiömestari Marko Heino sanoo.

Kaikki, mitä ruokatorilta löytyy, on Herkun henkilökunnan kehitystyön tulosta. Tuotteet tehdään alusta alkaen itse.

Jos jotakin etsimäänsä ei löydä, kannattaa huikata henkilökunnalle. Sekä myymäläpäällikkö että keittiömestari haluavat rohkaista asiakkaitaan kertomaan toiveistaan rohkeasti.

”Kehitämme paljon tuotteitamme asiakkaiden toiveiden perusteella. Esimerkiksi jos asiakas toivoo jotakin tietynlaista salaattia, me voimme hioa reseptiä ja kohta salaatti voi olla meillä valikoimassa”, Heino kertoo.

Tutustu Herkun kesään!

Sokos Herkku

Laajoista valikoimista löydät niin arkiruoat kuin myös erikoisemmat herkut ja erityisruokavaliotuotteet.

Sokos Herkku on aivan Oulun ytimessä, Kauppakeskus Valkean -1. kerroksessa sijaitseva täyden palvelun ruokakauppa.

Kaupungin pisin ruokatori palvelee joka päivä. Ruokatorilta saat aina juustot, tuoreet kala- ja lihatuotteet, salaatit ja Herkun omassa keittiössä valmistetut ruoat.

Sokos Herkku Oulu >>