Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suo­ma­lai­nen luon­to­suh­de van­kal­la poh­jal­la

Sitra julkaisi äskettäin kyselytutkimuksen, joka valottaa tätä jo ennestään juurevaksi ja maanläheiseksi kuvattua suhdetta.

Raportin mukaan se onkin vankalla pohjalla. Nimittäin ylivoimainen enemmistö vastaajista kertoo kokevansa luonnon tärkeäksi osaksi elämäänsä.

Kyselyä himmentää, että tulosten perusteella luonto ei ole juuri kenellekään itseisarvo, vaan siitä nautitaan sen tuottamien aineellisten tai aineettomien hyödykkeiden kautta. Erityisen mielenkiintoista (tai oikeastaan kammottavaa) on, että yli 70 prosenttia ilmoittaa kohtaavansa luonnon etupäässä kuvien ja dokumenttien välityksellä.

Ei siis mikään ihme, etteivät lisääntyvät avohakkuut, kaivostoiminta tai uusi vesirakentaminen aiheuta suurempia tuntemuksia biohenkisissä kansalaisissa, jotka voivat kätevästi uppoutua luontoon vaikkapa sähköisessä muodossa, jossa biotalouden ikävät lieveilmiöt eivät pääse pilaamaan ainakaan tunnelmaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.