Suo­ma­lai­nen autojen yh­teis­käyt­tö­pal­ve­lu aikoo glo­baa­lik­si – "Sama ja­ka­mis- ja kier­to­ta­lou­den mul­lis­tus ta­pah­tuu liik­ku­mi­ses­sa nyt kuin Airbnb:s­sä 10 vuotta sitten"

Blox Car aikoo aloittaa kansainvälistymisen Pohjois- ja Keski-Euroopasta.

Blox Car toimii vertaisvuokrausperiaatteella. Palvelulla on 11 000 käyttäjää ja yhteensä 800 rekisteröityä ajoneuvoa.
Blox Car toimii vertaisvuokrausperiaatteella. Palvelulla on 11 000 käyttäjää ja yhteensä 800 rekisteröityä ajoneuvoa.
Kuva: Esko Jämsä

Suomen ainoa lähes koko maan kattava autojen yhteiskäyttöpalvelu Blox Car hakee joukkorahoituksella tukea kansainvälistymiseen. Se tavoittelee vähintään yhteensä puolen miljoonan euron rahoitusta. Mukaan omistajaksi pääsee 500 euron sijoituksella.

Joukkorahoituksesta saaduilla varoilla yritys aloittaa kansainvälistymisen Pohjois- ja Keski-Euroopan markkinoilta.

– Maailmassa on erilaisia yhteiskäyttöautopalveluita, mutta yhtään laajasti globaalia autojen vertaisvuokrauspalvelua ei vielä ole. Aiomme olla ensimmäinen toimija, joka mahdollistaa yhdellä kirjautumisella auton vertaisvuokrauksen eri mantereilla, Blox Car -palvelua tuottavan Shareit.global Oy:n toimitusjohtaja Paul Nyberg sanoo yrityksen tiedotteessa.

Nybergin mukaan uusien sukupolvien keskuudessa halu omistaa oma auto vähenee, ja omistamista tärkeämpää on säilyttää liikkumisen vapaus.

Blox Car ei kuitenkaan aio maailmanvalloitukseen yksin, vaan Shareit.global Oy:n tarkoitus on edistää useiden liikkumisen palveluiden kokoamista yhden käyttöliittymän taakse.

Blox Car toimii vertaisvuokrausperiaatteella. Palvelulla on 11 000 käyttäjää ja yhteensä 800 rekisteröityä ajoneuvoa, joista yli 100 on aina varattavissa. Palvelu palkittiin viime vuoden Slushissa parhaana kestävää kehitystä tukevana mobiilipalveluna.

– Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten, Nyberg uskoo.