Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Sun­nun­tai 17.6.

Wightin saari osoittautui idylliseksi pikku kaupungiksi, jonka kadut tällä kertaa vilisisit purjehtijoita. Syy runsaaseen purjehtijoiden määrään selittyy sillä, että oli juuri alkamassa Cowes Race-Week.

Sunnuntai 17.06.07, klo 09.00 UTC, 51 ast 07 min N, 02 ast 11 min E, maileja Karibialta 4128nm, maileja Wightin saarelta 145 nm, ilmanpaine 1007 mb, maileja/vrk - tuuli 9-12m/s SWW.

Wightin saari osoittautui idylliseksi pikku kaupungiksi, jonka kadut tällä kertaa vilisisit purjehtijoita. Syy runsaaseen purjehtijoiden määrään selittyy sillä, että oli juuri alkamassa Cowes Race-Week.

Rantauduimme rankkasateessa( Englannissa taitaa sataa aina) Shephart-nimiseen satamaan Cowesissa. Satama kuhisi erimaalaisia purjehtijoita ja satama-allas oli täynnään Solingin ( en muista enää veneluokkaa, joku Kanadalainen luokka) näköisiä pikku purkkareita.

Kysyessämme asiasta meille kerrottiin, että oli alkamassa ko. veneiden Britannian avoimet mestaruuskisat, viikon päästä olisi tiedossa saman luokan MM-kisat. Illalla maleksiessamme kaupungilla olin taas löytävinäni samoja piirteitä niin Hailuoto-weekendin, Antiqua race-weekin kuin Cowes race-weekinkin manoovereissa; nimittäin yhtälainen tapa viettää lähtöjen välistä vapaa-aikaa maissa.

Cowesista löytyy kymmenittäin venetarvikkeita myyviä liikkeitä ja niissähän se meidän aika alkoikin sitten kulua. Etsimme käsikepsiimme data- ja virtakaapelia, veneen vakituisen gepsin kosahtaessa.

Virtakaapeli löytyi ja data-kaapeli myös, muttei sellaista kokoonpanoa, jossa molemmat olisivat samassa. Venetarvikkeita löytyi moneen lähtöön muttei juurikaan niitä kamoja, joita me olisimme olleet vailla.

Jätimme Cowesin purjehdusmekan eilen iltapäivällä kahden jälkeen.

Pääsaaren ja Wightin saaren välisessä salmessa risteili satoja purkkareita kisaamassa oman sarjansa paremmuudesta. Puikkelehdimme veneiden välistä kohti itää ja isompia vesiä. Lähtiessämme tuulta oli 10-13m/s SW, eli myötäisiä tuulia meille. Seelasimme rannikkoa pitkin koko yön kohti Doveria. Olimme aamuyöllä puoli viiden maissa Doverin kohdalla, käänsimme kurssin kohti Galaisia ja Ranskaa. Olikin aika karistaa punta-alue pölyt peräsimestä, Sepolla tosin jäi kaksi "puntoo" taskuun mutta kieltäydyin palaamasta enää takaisin, Seppo saa viedä kahden punnan kolikkonsa kotiin muistona kohtalaisen kalliista Englannin satamista. Auringon jo noustua siirryimme Euro-alueelle ja nyt jatkamme kohti Cuxhavenia ja Kielin kanavaa myötätuulessa mutta tällä hetkellä kovassa vastavirrassa.

Miehistö on kohtalaisen pirteällä mielellä, vaikka tuulta on koko ajan kymmenisen metriä sekunnissa ja ylikin, niin se tulee kuitenkin takaa ettei siitä ole suurta vaivaa kunhan preeventti vain pitää ja miksei pitäisi. Vielä muutampi yö ja sitten keikka on ohi tällä miehistöllä.