Suninen tais­te­lee toi­ses­ta sijasta Mek­si­kon MM-ral­lis­sa

M-Sport Fordin Teemu Suninen taistelee toisesta sijasta Meksikon MM-rallissa.

Urheileva maailma ei ole vielä pysähtynyt kokonaan. Meksikossa ajetaan viikonloppuna MM-ralli. Teemu Suninen (kuvassa) on mukana rallin kärkitaistelussa.
Urheileva maailma ei ole vielä pysähtynyt kokonaan. Meksikossa ajetaan viikonloppuna MM-ralli. Teemu Suninen (kuvassa) on mukana rallin kärkitaistelussa.
Kuva: REPORTER IMAGES/EPA

M-Sport Fordin Teemu Suninen taistelee toisesta sijasta Meksikon MM-rallissa. Kun ajettuna oli 15 erikoiskoetta, jokelalainen oli kilpailussa toisena 28,3 sekuntia Toyotan Sebastien Ogieria perässä.

Sunisen takana Hyundailla tätä nykyä ajava puolustava maailmanmestari Ott Tänak on noussut vain 6,6 sekunnin päähän suomalaisesta. Lauantaiaamun kolmella erikoiskokeella virolainen saavutti Sunista liki 15 sekuntia. Toyotan Elfyn Evans on neljäntenä 9,4 sekuntia Tänakin takana.

– Pieniä murheita oli aamun avauspätkällä. Näyttää siltä, että nopeilla osuuksilla hävitään vähän. Pitää löytää sinne joitain työkaluja iltapäiväksi, Suninen tokaisi.

– Taistelu palkintosijoista on tiukkaa. Viimeisellä pätkällä tippui jo peili kyydistä ja rengas lähti vanteelta. Se tarkoittaa, että ei ainakaan vauhtia kannata nostaa.

Vaisusti sujuneen Ruotsin MM-rallin jälkeen Suninen on palannut takaisin huipulle.

– Tähän mennessä tämä on ollut yksi parhaista kisoista uralla. Olen pystynyt tekemään sen, mitä pomot ovat pyytäneet. Luottamus ajamiseen on taas kohdillaan, Suninen totesi.

Hyundain rallitalli aloitti taktikoinnin heti lauantaiaamuna, kun perjantaina Dani Sordo ja Thierry Neuville olivat keskeyttäneet. Kisaa lauantaina jatkanut belgialaiskuski Neuville otti tahallisen aikasakon, jonka myötä hän starttasi aamun kahdelle viimeiselle pätkälle Toyotan Kalle Rovanperän jälkeen.

Rovanperä sai huonomman lähtöpaikan ja joutui auraamaan irtosoraa.

– Aamulla yritin vähän ajaa, kun lähtöpaikka ei ollut ihan niin huono. Sitten kun Neuville jäi edestä pois, niin vähän himmailin. On aika mahdotonta vastata siinä vaiheessa takana tulevien vauhtiin, Rovanperä summasi.

Nuori suomalaiskuski ei halunnut kritisoida Hyundain kikkailua.

– Mikäs siinä. Varmasti tekisimme samalla tavalla, jos tilanne olisi toisin päin, Rovanperä sanoi.

Meksikossa ajetaan yhteensä 24 erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.