Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Su­mu­teis­kus­ta epäilty va­pau­tet­tiin

Kiinniotetun epäillään sumuttaneen kaasua vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson kasvoille heinäkuussa Kirkkotorin koulutuskeskuksessa.

Oulun poliisi on vapauttanut heinäkuisesta sumuteiskusta epäillyn miehen.
Häntä on kuulusteltu tänään poliisilaitoksella, minkä jälkeen hänet päästettiin vapaaksi.

Poliisi ei kommentoi kuulustelujen sisältöjä tarkemmin. Se tutkii tapausta pahoinpitelynä ja poliittisten toimintavapauksien loukkaamisena. Poliisi kertoo asian etenevän myöhemmin syyttäjälle syyteharkintaan.

Kiinniotetun epäillään sumuttaneen kaasua vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson kasvoille heinäkuussa Kirkkotorin koulutuskeskuksessa, kun hän oli aloittamassa puheensa North Pride 2012 -tapahtumaan liittyvässä tilaisuudessa.

Epäilty otettiin kiinni maanantaina Oulun käräjäoikeudessa sen jälkeen, kun oikeus oli tuominnut hänet 15 päiväsakkoon haitanteosta virkamiehelle. Käräjäoikeus jakoi samanlaisen tuomion myös vuonna 1988 syntyneelle miehelle. Kolmas, vuonna 1990 syntynyt mies sai 40 päiväsakkoa pahoinpitelystä ja haitanteosta virkamiehelle.

Tuomiot liittyvät Oulun Rotuaarin vaalikylässä viime eduskuntavaalien alla sattuneeseen kahakkaan.