ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Sulat hyvässä ojen­nuk­ses­sa

Lattia tömisee ja huudot kaikuvat. Linnanmaan liikuntahallissa pelataan kiihkeärytmistä sulkapalloturnausta. Sulkia panee ojennukseen yli 30 terhakkaa pelaajanalkua.

Kovakuntoinenkaan pelimies ei jaksa hakata palloa ilman tankkaustaukoa. Jere Hokki katselee samalla, miten muilla pelaajilla menee.
Kovakuntoinenkaan pelimies ei jaksa hakata palloa ilman tankkaustaukoa. Jere Hokki katselee samalla, miten muilla pelaajilla menee.

Lattia tömisee ja huudot kaikuvat. Linnanmaan liikuntahallissa pelataan kiihkeärytmistä sulkapalloturnausta. Sulkia panee ojennukseen yli 30 terhakkaa pelaajanalkua.

Smashit ja dropit uppoavat lattiaan vaihtelevalla menestyksellä, mutta tärkeintä ei olekaan virheettömyys, vaan hauskan lajin harrastaminen.

Pelaajien joukosta erottuu pieni, mutta sähäkästi liikkuva taituri. Taivalkoskelainen Jere Hokki on osallistunut tänä talvena jokaiseen neljään Multimatch-cupin osakilpailuun.

"Isä aina pelaa sulkapalloa, siitä se itselläkin lähti. Pari vuotta olen nyt pelannut", 10-vuotias Jere tuumaa.Kaikille avoin turnaus


Tervasulan järjestämään turnaukseen voivat osallistua tytöt ja pojat pelitaitoihin tai aiempaan pelikokemukseen katsomatta.

Kolmessa ei luokassa pelataan neljän minuutin otteluita tiiviiseen tahtiin toisten pelaajien toimiessa pisteenlaskijoina. Lopputuloksissa pelaajat rankataan iän ja sukupuolen perusteella, mutta yksittäisessä pelissä vastustaja voi olla kuka tahansa oman tasoluokan pelaaja.

"Ei kai se tyttöjä vastaan pelaaminen ole sen kummempaa. On kai ne nekin aika kovia", Jere arvioi tyynesti.

Jeren muutkin harrastukset ovat urheilupainotteisia, sillä sulkapallon ohessa nuori mies harrastaa muun muassa hiihtoa, jalkapalloa, salibandya ja tennistä. Toki osa vapaa-ajasta kuluu myös tietokonepelien lumoissa.

Jere ei osaa tarkemmin määritellä mikä sulkapallossa on parasta. "Se on vaan hauskaa", kuuluu lyhyt, mutta tyhjentävä vastaus.

Uusien kavereiden saaminen sulkapallon kautta on joka tapauksessa Jerelle mieluinen asia.

"Arttu on kaikista pahin vastustaja. On se minut pari kertaa voittanut", Jere arvioi kovinta kilpakumppaniaan Arttu Mähöstä.Tuliaisia kotiin


Tällä kertaa Artusta tai muistakaan pojista ei ole Jeren voittajaksi. Turnauksen jälkeen Jere pokkaa 10-vuotiaiden poikien ykkössijan. Mitalin lisäksi mukaan Taivalkoskelle lähtee koko cupin ykköspokaali, sillä sunnuntain osakilpailu oli tämän talven viimeinen.

"Taivalkoskelta ei löydy varsinaista sulkapalloseuraa. Jos Jere jatkossa innostuu lajista tosissaan, tietotaito on haettava täältä Oulusta", Jeren isä Rauno Hokki pohtii tulevaa.

Jerelle Oulun vierailut ovat ennestäänkin tuttuja, sillä hänen tätinsä asuu Oulussa. Tällä kertaa reissuun sisältyi tädillä yöpymisen lisäksi käynti keskustan pizzeriassa. Pitäähän sitä pelimiehen malttaa syödäkin välillä.

Matti Ahola