Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

STUK: Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­osaa­mi­nen ei riitä

Säteilyturvakeskuksen mukaan Fennovoima tarvitsee paljon lisää osaajia ennen rakentamislupahakemuksen jättämistä.

Säteilyturvakeskuksen STUK:in ydinvoimalaitosten valvontaosaston johtaja Petteri Tiippana sanoo, että Fennovoiman oma ydinvoimaosaaminen ei tällä hetkellä riitä Pyhäjoelle suunnitellun ydinvoimalan rakentamiseen.

”Fennovoima tukeutui jo periaatepäätöksen lupavaiheessa saksalaisen energiayhtiö E.ONin osaamiseen. E.ON oli vielä tuolloin myös omistajana. Sanoimme jo silloin, että Fennovoimalla itsellään pitää olla ydinvoimaosaamista. Sitä heillä ei ole vielä riittävästi."

Tiippanan mukaan ydinvoimaosaaminen ei täyty sillä, että joku laitostoimittajista tulee myös Fennovoiman omistajaksi E.ONin tilalle.

Fennovoiman toimitusjohtaja Juha Nurmi myöntää, että tällä hetkellä heillä ei olisi riittävää valmiutta ottaa ydinvoimalalaitosta käyttöön. Hän kuitenkin muistuttaa, että yrityksessä on riittävästi osaamista juuri tämän hetkiseen tilanteeseen.

”Fennovoiman velvollisuus on kehittää osaaminen vaadittavalle tasolle ennen rakentamisluvan myöntämistä ja rakentamisen aloittamista. Täten jatkamme henkilöstön rekrytointia ja koulutusta omien suunnitelmien mukaisesti”, Nurmi sanoo.