Stora Enson Ke­min-teh­taal­la sam­mu­tet­tiin rajusti sa­vut­ta­nut tu­li­pa­lo pa­pe­ri­ko­neel­la – ky­te­mään jäänyt palo syttyi uu­del­leen parin tunnin päästä

Tuotantopäällikkö Jaakko Mustajärvi kertoo, että kone oli ollut seisokissa ja sitä käynnistettiin, kun palo alkoi. Henkilövahinkoja ei tullut.

Stora Enson Veitsiluodon tehdas arkistokuvassa.
Stora Enson Veitsiluodon tehdas arkistokuvassa.
Kuva: Jouni Knihtilä

Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla syttyi tulipalo torstaina, kerrotaan Lapin pelastuslaitokselta. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palo syttyi Veitsiluodon paperikone 5:n huuvassa, ja siitä tuli aluksi rajusti savua tehdastiloihin. 

Tuotantopäällikkö Jaakko Mustajärvi kertoi kello 12.15 aikaan, että kone oli ollut seisokissa ja sitä käynnistettiin, kun palo alkoi.

– On epäilys, että paperi on hankauksen takia syttynyt palamaan ja paloi sitten koneen huuvassa. Operaattori ja automaattisammutus sammuttivat sen.

Mustajärven mukaan henkilövahinkoja ei tullut, vaikka palo savutti aluksi.

– Tilanteen selvittely on vielä kesken, mutta tuotannon menetykset ovat vähäiset, Mustajärvi arvioi.

Hälytys palosta tuli kello 11.05. Reilut puoli tuntia myöhemmin automaattinen sammutusjärjestelmä ja tehtaan henkilökunta olivat sammuttaneet palon. Pelastuslaitos kävi paikalla varmistamassa palon sammumisen.

Palo aiheutti harmia tehtaalla vielä uudelleen parin tunnin kuluttua sammuttamisesta, kun havaittiin että se oli jäänyt kytemään huuvan poistokanavaan.

Pesäkkeet sammutettiin ja tehtaan henkilöstö jäi seuraaamaan tilannetta palokunnan poistuttua.

23.1. kello 12.18: Uutista päivitetty tuotantopäällikön kommenteilla. Päivitetty 14.47 tiedot kytöpalosta samassa paikassa.